Z obyčejné nehody se stala mnohem rozsáhlejší akce. „Záchranáři naměřili u jednoho řidiče zvýšenou teplotu, navíc se u něj potvrdila cestovatelská anamnéza. Zásah se tím pádem dostal do úplně jiné roviny, co do nasazení ochranných prostředků a očištění místa nehody. Velitel zásahu si na místo vyžádal techniku z opěrného bodu na chemické zásahy Brno-Líšeň, protože jsme museli desinfikovat zasahující policisty a jednoho hasiče, kteří byli v bližším kontaktu s potenciálně nakaženou osobou," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Ilustrační snímek. Zásah hasičů.
Lidi z bytu v centru Brna vyhnal požár. Škoda je sto padesát tisíc korun

Při nehodě se lehce zranili dva lidé, každý z jiného auta. „Při vyšetření zjistili u jednoho člověka podezření na možnou nákazu. Na místo proto přijela speciální sanitka biohazard týmu, jejíž posádka pacienta s podezřením na nemoc vyšetřila a následně převezla do svatoanenské fakultní nemocnice," potvrdila i mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Truksová.

Nyní budou účastníci nehody i zasahující týmy čekat na výsledky testů člověka, u kterého se podezření objevilo. „Policisté jsou v současné situaci obezřetní a vždy k zásahu přistupují, jakoby mohl být člověk nakažený. Nyní jsou policisté zasahující u této nehody v preventivní izolaci do doby, než budou známé výsledky testů účastníka nehody s podezřením na onemocnění," řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Pouze rychlá reakce zkušeného řidiče zabránila ve středu večer neštěstí v křižovatce Masné a Hladíkovy ulice se téměř srazil autobus linky 67 s dodávkou.
Už máme i video. Podívejte se, jak řidič zachránil autobus před dodávkou

Silnice byla kvůli nehodě uzavřená několik hodin. „Museli jsme dekontaminovat i dvě auta a věci použité při zásahu," vysvětlil mluvčí hasičů.

Jednotka z Líšně, která zasahovala u sobotní nehody, je podle mluvčího velmi vytížená. „Dělá dekontaminaci nejen u nehod, kde je podezření na nákazu, ale i dekontaminuje i služebny a vozidla republikové i městské policie. Také například desinfikuje výdejní místo osobních ochranných pomůcek pro lékaře, které je zřízeno v pavilonu E brněnského výstaviště," popsal činnost Jirouš.