Několik minut po půl osmé došlo ke střetu osoby se soupravou metra ve stanici Anděl. Jak uvedl server Blesk.cz, jednalo se o přibližně čtyřicetiletého muže, který svým zraněním na místě podlehl. Linka B byla více než tři hodiny provozována pouze v úsecích Zličín – Smíchovské nádraží a Florenc – Černý Most. Ve vyloučeném úseku bylo nutno využít povrchovou dopravu.

Muž pod vlivem alkoholu a drog odpálil ohňostroj uvnitř restaurace U Zlatého Tygra. Vzápětí skončil v poutech.
Šok! Všude sklo. U Tygra odpálil muž na kokainu ohňostroj uvnitř restaurace

Na vyproštění sražené osoby společně pracovali hasiči dopravního podniku s pražskými hasiči a záchranáři. Provoz na celém úseku linky metra B byl obnoven po jedenácté hodině večer.

Svědci incidentu podle některých médií uváděli, že muže z nástupiště někdo pod vlak shodil. Policisté na oficiálním twitterovém účtu tuto informaci nepotvrdili, ale uvedli, že v souvislosti s vyšetřováním smrtelného pádu kriminalisté zadrželi a následně obvinili dvě osoby. „Vzhledem k jejich věku se k tomuto případu dále nebudeme vyjadřovat,“ dodala pražská policie na sociální síti.

Dá se tedy předpokládat, že pachatelé ještě nejsou plnoletí. Policejní mluvčí Jan Rybanský však neupřesnil, zda jsou ve věku mladším 18, nebo dokonce 15 let. Avšak vzhledem k tomu, že jim bylo podle Rybanského sděleno obvinění (není jasné, z jakého trestného činu), měli by být trestně odpovědní – a tudíž jim je pravděpodobně více než patnáct.

Při nehodách zaviněných cyklisty letos zahynulo už 19 lidí. Často jezdí „namol“