Pod vlivem si na kole vyrazil po dálnici

Podnapilý cizinec vyrazil na kole po dálnici.

"V sobotu 17. srpna před osmou ráno vyslal operační důstojník policisty prostějovského dopravního inspektorátu na 29. km D46, kde se měl ve směru na Olomouc projíždět cyklista," informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Toho policisté na dálnici skutečně objevili a zjistili, že se jedná o osmadvacetiletého cizince, který se před jízdou navíc posilnil alkoholem. Při dechových zkouškách mu opakovaně naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu. 

Instalace nové informační tabule u rozhledny Kopaninka v Repechách
Kopaninka se stále zvelebuje. Teď má i zbrusu novou, pestrou informační tabuli

Na kole si rozbil hlavu, v sobě 4 promile

Koňská dávka alkoholu. Páteční odpoledne přichystalo strážníkům městské policie nevšední zážitek. Ve Vrahovicích nalezli cyklistu se zraněním v obličeji. Když u něj provedli dechovou zkoušku, nestačili se divit. Jednašedesátiletý muž při ní nadýchal čtyři promile alkoholu v dechu. 

Dvě piva a pět rumů  

Cesta z hostince na kole dobře nedopadla.

"V pátek, půl hodiny před půlnocí zastavili policisté v Nerudově ulici cyklistu. Ten při dechových zkouškách opakovaně nadýchal lehce přes dvě promile alkoholu v dechu," informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Provinilec se k popíjení alkoholických nápojů se policistům přiznal a uvedl, že za jeho aktuálním stavem stojí dvě jedenáctistupňová piva a pět panáků rumu.

Dopravní nehoda u Lipové
U Lipové skončil s autem na střeše, v sobě neuvěřitelných 4,6 promile