U kruhového objezdu u cihelny, u odbočky ke garážím se střelo osobní vozidlo s cyklistou. Nehoda se stala v 17.30 hodin. "Cyklista utrpěl smrtelné zranění," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Skupina cyklistů jela od Jitky směrem ke kruhovému objezdu. "Řidič vozidla Škoda Octavia pravděpodobně skupinu cyklistů přehlédl a zezadu do jednoho z nich narazil. Ten svým zraněním podlehl, a to i přes okamžitý zásah svědků, kteří se na místě zastavili, " sdělil Milan Bajcura.

Cyklista (roč. 1954) vlivem nárazu padl podle jeho slov zády a hlavou na přední kapotu a čelní sklo, kdy jej náraz odhodil několik metrů před vozidlo. Jízdní kolo bylo odhozeno vpravo mimo komunikaci.

Na místo byla též přivolána výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Jindřichův Hradec. Na místě kriminalisté se svými kolegy z dopravní policie ohledali místo nehody a následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti.

"V rámci vyšetřování této tragické nehody žádáme případné svědky, kteří mohli průběh vidět či jej zaznamenat na své autokamery, aby nás kontaktovali na lince tísňového volání 158 či na uvedeném útvaru v Jindřichově Hradci, Nádražní 567/II, telefon 974 233 320," dodal mluvčí.

Od začátku roku na jihočeských silnicích zemřela již 18. oběť.

"Přijížděl jsem ke kruháči a lidé již se pokoušeli muže ležícího na zemi oživovat," sdělil jeden z řidičů, který krátce po nehodě místem projížděl.