„Do popáleninového centra ve Fakultní nemocnici Brno odvezli záchranáři dva muže. Mladší z nich utrpěl popáleniny druhého stupně,“ informovala o neštěstí mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Na brněnské Palackého třídě se střílelo.
Vražda v brněnském Králově Poli: podezřelý je muž, který byl sám postřelený

Starší z mužů na tom byl po výbuchu podstatně hůř. Utrpěl popáleniny na velké části těla. Záchranáři ho museli napojit na přístroje a v umělém spánku ho transportovali do nemocnice.

Podle zjištění Deníku se mělo jednat o majitele malého vinařství a jeho syna. Ve spodní části budovy měli prostory pro výrobu vína a nad nimi ubytování. „Objekt se po výbuchu částečně zřítil. Jednotky zajišťují jeho stabilitu. Příčina exploze je stále v šetření,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Policisté kontrolovali u Lanžhota na Břeclavsku kamiony. Ve vlaku mířícím do Berlína zadrželi čtyři nelegální migranty.
Kontrola migrantů: v Břeclavi zadrželi čtyři, čeká je vyhoštění

Na místo dorazili i kriminalisté. Vzniklá škoda se podle předběžných odhadů vyšplhala ke třem milionům korun. „Byl jsem ráno na obecním úřadě asi tři sta metrů daleko a neslyšel nic. O tom, co se stalo, jsem se dozvěděl až když začaly houkat sirény hasičů a přišla mi esemeska ze systému krizových situací. Proč v domě došlo k výbuchu, nevím. Mohl to být plyn, kotel nebo něco jiného. To musí říct vyšetřovatelé,“ řekl starosta Perné Karel Studénka.