Žena zůstala uvězněná ve dveřích, protože jí autobus přiskřípl batoh. Při pádu na zem utrpěla těžké zranění.

„Podle dosavadního šetření se řidič autobusu rozjel právě v okamžiku, kdy důchodkyně vystupovala ven prostředními dveřmi. Když upadla do prostoru autobusové zastávky, poskytl zraněné první pomoc a převezl ji do nemocnice k ošetření," popsala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Seniorka utrpěla těžké zranění a doba jejího léčení se odhaduje nejméně na čtyři týdny. Alkohol u obou účastníků nehody vyloučila dechová zkouška.

Viníkovi hrozí za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až dva roky vězení.

Přerovské silnice jsou především ve špičce doslova ucpané auty, což se odráží i na zvýšeném počtu dopravních nehod. V posledních letech už došlo k několika kolizím, při nichž utrpěli zranění i cestující autobusu.

„Maminka vystupovala jako poslední a dveře jí přiskříply batoh, který měla na zádech. Nemohla se pohybovat a autobus se mezitím rozjel," vylíčil verzi poškozené její syn. Když začali lidé v autobuse na řidiče křičet, ihned prý zastavil a zraněné poskytl první pomoc.

„Mělo by se konečně začít něco dělat s katastrofální dopravou ve městě, ta je totiž hlavním viníkem podobných situací," míní muž, který se prý nediví tomu, že jsou šoféři autobusů ve stresu.

Zástupci společnosti Dopravní a logistická, která v Přerově provozuje městskou hromadnou dopravu, se k nehodě zatím nechtějí vyjadřovat.

„Je to politováníhodná situace a čekáme na to, až policie vyšetří všechny okolnosti," konstatoval vedoucí přerovského střediska Tomáš Brada.

Mechanismus dveří je podle něj nastaven tak, že pokud se do nich přivře například ruka nebo noha, tak se automaticky otevřou.

„V tomto případě to však byla látka, takže ji dveře nezaznamenaly," uzavřel.