„Hasiči našli po příjezdu všechny zraněné mimo vozidlo, nikdo nebyl zaklíněný uvnitř. Resuscitaci vážně zraněného mladíka zahájil řidič, který projížděl kolem. Hasiči v ní dál pokračovali a poskytli ostatním zraněným předlékařskou pomoc," popsal krajský mluvčí hasičů a záchranky Zdeněk Hošák.

Zdravotníci prováděli po příjezdu na místo u těžce zraněného mladíka nepřímou srdeční masáž a ventilaci ambuvakem a aplikovali invazivně podpůrná léčiva ve snaze o záchranu lidského života. „Muž ale utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl," doplnil Zdeněk Hošák.

Zbývající čtyři zraněné převezly sanitky do nemocnic v Přerově a Kroměříži. „Jeden z pacientů utrpěl úraz v oblasti hlavy a řezná poranění horní končetiny, druhý rovněž úraz hlavy. Tito pacienti skončili v nemocnici v Přerově," upřesnil.

Dva zranění, které převezla záchranka na chirurgickou ambulanci do Kroměříže, měli zhmožděniny v oblasti zad a hrudníku. Všichni čtyři mladíci vyvázli podle mluvčího záchranky se středně těžkými zraněními.

Tragická dopravní nehoda u Kojetína.Zdroj: HZS ZK

„U řidiče havarovaného vozu byla provedena dechová zkouška, která prokázala, že usedl za volant pod vlivem alkoholu – měl 1,39 promile alkoholu. Z prvotních informací vyplývá, že se všichni vraceli z diskotéky z Kroměříže," upřesnil krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Podle obyvatel Uhřičic se stala nehoda v místech, kde řidiči často překračují povolenou rychlost. „Nehody v zimním období bývají na tomto úseku docela časté, protože řidiči tudy projíždějí rychleji, než by měli. Tak tragická nehoda se tady ale nikdy nestala," řekl jeden z místních Jan Brabec, který bydlí v domě nedaleko místa, kde k neštěstí došlo.

„Je to katastrofa, co se stalo. Auto stříbrné barvy, které odvážela odtahovka, bylo úplně zdevastované. Vyšel jsem brzy ráno před dům úplně náhodou a už tam byli hasiči i policajti. Ti kluci prý jeli z diskotéky a rozváželi se domů. Měli se vracet někam na Kojetínsko," doplnil ho další z místních.

Na Přerovsku došlo během jediného týdne ke třem nehodám s tragickými následky. V pondělí ráno zahynula na silnici mezi Přerovem a Bochoří osmatřicetiletá řidička osobního vozu, ve stejný den se stal obětí střetu s nákladním autem také devětačtyřicetiletý motorkář v Hustopečích. Jeho spolujezdkyně utrpěla vážné zranění.

I z toho důvodu se policisté rozhodli více zaměřit na bezpečnost řidičů na silnicích. „S ohledem na tyto tragické události jsme zahájili bezpečnostní akci," uzavřel Josef Bednařík.