Neustále rozšiřujete nabídku svých služeb.

To je pravda. Nově jsme začali nabízet službu pro seniory, kteří potřebují pomoc s úklidem domácnosti, zahrady či hrobu. Zvláště v tom posledním jsou Prostějované konzervativní a záleží jim na tom, jak je místo posledního odpočinku jejich blízké osoby upraveno. Není to však jenom o úklidu. Mohou se na nás například obrátit invalidní osoby, které hledají společnost na procházku, nebo starší lidé, kteří potřebují doprovod k lékaři či ke kadeřnici nebo chtějí pomoct s vyřízením formalit na úřadě.

To je spousta práce navíc. Kdo tuto službu zajišťuje?

Dělají ji pro nás lidé z veřejné služby, se kterými jsme už spolupracovali a nebyl s nimi žádný problém. Lidé se tak nemusí bát, že k nim pošleme někoho, s kým nemáme žádné zkušenosti.

Ve vaší nabídce mě zaujala i nabídka individuálního cvičení.

Jedná se o cvičení s prvky jógy, které provozujeme v domácnostech zájemců, čímž je zaručeno jejich soukromí. Lidé si mohou přizvat i kamarádku nebo známého, aby na to nebyli sami. Samozřejmě přihlížíme na aktuální zdravotní stav člověka. Nejde o to, co člověk cvičí, ale že vůbec něco dělá.

Už třetím rokem děláte formou maňáskového divadla kurzy první pomoci pro děti z mateřských škol. Jsou vůbec tak malé děti na to připraveny?

I tříleté dítě může pomoct zachránit miminko nebo mladšího sourozence. Maminka při zranění svého dítěte může dostat šok, zatímco děti nemají psychické bloky a jsou schopny zasáhnout nebo zavolat záchrannou službu. Proto je dítě při úrazu velkou oporou. Děti například učíme říkanku, v níž je i číslo na záchrannou službu, aby ji mohly v případě potřeby přivolat. Zároveň ví, jak dát člověka do stabilizované polohy, jak jej resuscitovat nebo co dělat při pádu z kola.

Teď máte plno práce s organizováním módní přehlídky. Můžete nám říct bližší informace o této akci?

Jedná se o charitativní akci Tvořím, tedy jsem, která má podtitul Potkávání se s módou, pohybem, krásou a příjemným slovem. Je to akce na podporu našich aktivit, především na dofinancování služeb pro seniory, která se bude konat 12. dubna v 17 hodin v přednáškovém sále Národního domu. Návštěvníci se mohou těšit na přehlídku batikovaných oděvů, které si mohou zakoupit, přehlídku klobouků, malbu na textil, pletenou módu či květinové šperky. Večer zpestří vystoupení mažoretek, břišní tance či free dance.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů.