Předseda senátu Vladimír Hendrych dnes výši trestu zdůvodnil tím, že mladík ve třech z pěti případů přepadl ženy v době, kdy mu ještě nebylo 18 let. Soud zohlednil také to, že znalci u mladíka, který se k sérii přepadení a pokusů o znásilnění přiznal a svým obětem se omluvil, zjistili sexuální úchylku.

Muž ženy v Přerově v nočních hodinách přepadával po dobu jednoho měsíce od druhé poloviny loňského listopadu. Ženy se snažil osahávat a násilím je nutil k orálnímu sexu, což se mu v jednom případě podařilo. Nejmladší jeho oběti bylo 26 a nejstarší 53 let. Přepadení mělo vždy stejný scénář a odehrávalo se zpravidla v časovém rozpětí od 22:00 do půlnoci nebo těsně po ní. Pachatel si vždy vyhlédl osamělou ženu, sledoval ji a v příhodném okamžiku i s nožem v ruce zaútočil.

Ženy policistům vypověděly, že byl k nim vulgární a pod pohrůžkou násilí po nich požadoval peníze, intimnosti a nejrůznější sexuální praktiky. V některých případech se mladík před ženami obnažil a sám se uspokojoval. Jedné přepadené ženě ukradl 300 korun.