Každý ze zájemců se nejdříve zaregistroval a pak už pospíchal na taneční hodinu, kterou vedl Tomáš Smička, známý jako Sky z muzikálu Mamma Mia! „Hledáme universální herce, v muzikálu je zapotřebí tancovat, zpívat a hrát, a takových talentů je v Česku pořád málo," posteskl si režisér představení, Antonín Procházka.

Kdo neprošel taneční zkouškou, měl pro ten den hotovo, ostatní, kteří vyhovovali náročným kritériím choreografky Ivany Hannichové, pokračovali dále ke klavíru, kde je čekal zpěv. „Film Ať žijí duchové znám odmala, a tak jsem neváhala, když mi sestra řekla, že jsou vypsány konkursy," vysvětlila Felicita, která na pěvecké zkoušce zazpívala písničku „Zbláznilo se páže". Sestra Nikol je vystudovaná herečka a konkursu se zúčastnila také. „Dělaly jsme si vzájemně podporu," vydechla napjatě Felicita, která studuje na Konzervatoři Jaroslava Ježka a muzikálovému herectví se po škole chce věnovat profesionálně. Výkony stovek kandidátů na obsazení posuzovala odborná porota, vedle režiséra a choreografky rozhodoval také dirigent Dalibor Kapras a sbormistryně Alena Průchová.

Verdikt vyslovili už odpoledne, kdy dobrou zprávu pouhým 20 šťastlivcům telefonoval produkční. Felicita získala úlohu studentky Kláry a nadšení neskrývala: „Je to moje první muzikálová role a moc si toho vážím, že vybrali právě mě," jásala radostí. „Chci jít za tím, co mě naplňuje. Je to moje budoucí práce, kterou chci dělat, jak nejlépe umím," doplnila s lítostí, že její sestra tolik štěstí neměla a za svým snem se vydá zase na další muzikálový konkurs.

Felicitu teď čeká maraton zkoušení s celým souborem, kde se potká s Jiřím Langmajerem, Romanem Vojtkem nebo Jiřím Kornem. Muzikálová komedie Ať žijí duchové s písněmi Zděňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře vstoupí na scénu 22. dubna 2016, kdy se zvedne opona v pražském Kongresovém centru Praha.