Supraphon začal nahrávat hry této scény v roce 1977. Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak získali v roce 2007 Milionovou desku za 1,060.000 prodaných nosičů s těmito nahrávkami. Před několika dny k nim přibyl unikátní soubor všech 15 her na 16 vinylových deskách. Vyšel v limitované edici číslovaného nákladu pouhých 500 kusů. "Přitom nahrávky pěti inscenací se dostaly na vinyl vůbec poprvé," uvedla producentka Naďa Dvorská. Originalitu podtrhuje takzvaný remastering z původních zvukových pásů a bohatě vypravené obaly těch her, které vyšly jen na CD.

A protože se všech pět set "kousků" s elpíčky prodalo, každý za baťovskou cenu 4999 korun, bude náklad rozšířen až do tisícovky, oznámil Zdeněk Svěrák. Přirovnal to k situaci, jako když na parkoviště plné moderních aut dorazí krásný veterán. I proto si na titulní straně každého z alb dal grafik Jaroslav Weigel záležet.

I když cimrmanovských her je "jenom" patnáct, soubor obsahuje jedno elpíčko navíc. "V prvních hrách jsme s Láďou Smoljakem hráli každý něco jiného. Pak přišly hry, kdy jsme si oba vybrali tutéž roli a střídali jsme se. Ale pak jsme se dohadovali, kdo bude na desce. Vyřešilo se to tak, že kdo byl v semináři, v inscenaci nehrál a naopak. Jen s jednou výjimkou u hry Švestka, která vyšla jako dvojalbum - vystoupili jsme v ní oba," vysvětlil Svěrák.

Speciální DVD Cimrman sobě obsahuje televizní záznam z roku 1991, který vznikl u příležitosti předání Platinové desky Supraphonu za 450.000 prodaných zvukových nosičů. Mimořádné představení se odehrálo v tehdejším Divadle hudby a divákům nabídlo pásmo ukázek z jednotlivých her. "Svěrák se Smoljakem vycházeli ze zkušenosti, že velká část posluchačů zná jejich hry jen ve zvuku ze supraphonských nahrávek. Proto na jevišti předvedli pasáže, které sázejí na vizuální zážitek," vysvětlila Dvorská. A tak DVD ukazuje například proměnu Zlatovlásky z muže v ženu či souboj blanických rytířů v nitru hory Blaník.