Národní divadlo v souvislosti s nezbytnou rekonvalescencí Ivy Janžurové připravuje změny v hracím plánu Stavovského divadla. Inscenace Les a Mikve budou v měsíci březnu nahrazeny jinými tituly z repertoáru. Diváci mohou ve stejný den navštívit náhradní představení, nebo svoje vstupenky vrátit v místě zakoupení. Náhradní reprízy inscenace Audience u královny se odehrají na podzim tohoto roku. Lístky zůstávají v platnosti, lze je ale samozřejmě případně i vrátit v místě jejich zakoupení. „Děkujeme divákům za pochopení nestandardní situace a paní Janžurové přejeme brzké uzdravení," dodává ředitel Národního divadla Jan Burian.

Divadlo Kalich, v němž Iva Janžurová vedle své domovské první české scény působí, nahradí v měsíci březnu všechny tři hereččiny tituly Božská Sarah, Na mělčině a Sbohem, zůstávám! následujícím způsobem: Božská Sarah bude z 2. 3. přesunuta na 26. 5., místo Božské Sarah 13. 3. bude na programu Žena za pultem 2 a místo Sbohem, zůstávám! (dne 29. 3.) bude uvedena hra Zamilovat se… Vstupenky zůstávají v platnosti bez nutnosti výměny. V případě žádosti o výměnu vstupenek na jiné datum či o vrácení vstupného se diváci budou obracet na místo jejich zakoupení do 3. března.

„Jsme rádi, že plánovaný zákrok proběhl na výbornou. Těšíme se, až se paní Janžurová vrátí do našich inscenací. Budeme ji opatrovat, protože její nejnovější premiéra u nás Božská Sarah je velmi náročná – tři hodiny paní Iva nesleze z jeviště," říká producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

„Těším se na všechny diváky a slibuju, že nic nezameškám a všechno společně doženeme," vzkazuje s humorem z nemocničního lůžka Iva Janžurová.