Skupina Iron Maiden měla Prahu navštívit v rámci turné s názvem Legacy Of The Beast Tour, do Prahy se měla vrátit po dvou letech. Její předloňský pražský koncert navštívilo podle pořadatelů 30 000 lidí a několik stovek fanoušků sledovalo vystoupení za plotem letištního areálu v Letňanech. Předtím kapela vystoupila v Praze v červenci 2016 na fotbalovém stadionu Eden a koncert navštívilo přibližně 28 000 lidí.

Iron Maiden jsou považováni za jednu z nejvlivnějších metalových kapel. Prodali téměř 90 milionů alb a odehráli přes 2000 vystoupení v 58 zemích po celém světě. Dosud vydali 16 studiových desek.

Spolek ArtParking kvůli koronaviru pořádá v Praze kulturní akce pro automobilisty. Vypsaná fiXa zahrála v Pražské tržnici.
Dá se skákat s autem z pódia? Jak jsem si (ne)užil koncert za volantem

Guns N' Roses se do pražských Letňan měla vrátit při příležitosti svého turné Not In This Life Time World Tour. Americká rocková kapela v Letňanech pro téměř 50 000 diváků zahrála 4. července 2017. „Naše nadcházející evropské turné se bohužel neuskuteční. Situace se mění každý den a my chceme udržet naše fanoušky, členy týmu a skupinu zdravé a v bezpečí. S promotéry v jednotlivých městech tvrdě pracujeme na dalších krocích, a co nejdříve vydáme další oznámení. Děkujeme za trpělivost, společně to zvládneme a těšíme se brzy na viděnou,“ vzkázala fanouškům kapela, jejíž začátky sahají do roku 1985.

Festival Metronome. Ilustrační foto.
O čtvrt roku později. Pražský festival Metronom se přesouvá na září

Guns N' Roses dva roky po svém vzniku zaujali nahrávkou Appetite for Destruction, která se ve své době stala nejprodávanějším americkým debutem všech dob. Po celém světě se prodalo více než 30 milionů kopií. V roce 1991 následovala sedminásobně platinová alba Use Your Illusion I a Use Your Illusion II. Zatím poslední album Chinese Democracy kapela vydala v roce 2008.

Rušení a přesouvání koncertů by mohlo znamenat ztrátu pro největšího světového pořadatele koncertů, společnost Live Nation. Většina jejích akcí se má v České republice uskutečnit během června a července. Jsou mezi nimi vystoupení zahraničních hvězd jako Aerosmith, Kiss, Lenny Kravitz nebo One Republic. Společnost již musela například odložit koncert kanadské zpěvačky Avril Lavigneové, Stinga nebo kapely My Chemical Romance.

Britská heavymetalová skupina Iron Maiden vystoupila ve středu 20.června v Letňanech.
OBRAZEM: Iron Maiden zahráli v Praze