Mezi ty nejzajímavější patří Michal Menšík, tvořící pod pseudonymem Nikkarin. Podobně jako Karel Jerie, i Nikkarin si ke svým fantaziím píše náměty, scénáře a pak je sám realizuje, což je časově nesmírně náročná disciplína. Přestože je Nikkarin ročník 1987, má na kontě již několik významných děl, přičemž tím doposud nejdůležitějším byla sága 130, a to přestože z původně plánované tetralogie vznikly jen tři díly.

Postapokalyptické dobrodružství Nikkarin opustil předčasně a namísto toho se věnoval jinému příběhu. Ten dostal na konci loňského roku finální podobu a nakladatelství Labyrint jej vydalo pod názvem Super Spellsword Sága: Legenda o nekonečnu.

Komiks Drákula, nakladatelství Comics Centrum
Děsivější než kdy jindy. Vyšel komiksový Drákula

„Slovo Spellsword jsem si vypůjčil ze hry Morrowind, která byla pro můj život zásadní. Tehdy ve čtrnácti letech se stala mojí branou do žánru fantasy RPG,“ popisuje netradiční název Nikkarin v doslovu aktuálního komiksu. A právě netradiční fantazijní světy zde hrají důležitou roli.

Hlavním hrdinou je kouzelník Eliot, který musí zachránit svět před nebezpečím pramenícím z existence takzvané koblihy nekonečna. Díky tomu se potká s mnoha podivuhodnými postavami, nechá si vysát krev upírkou, vzkřísí několik mrtvých a utká se s drakem.

Fantasy komedie

Ačkoli by se mohlo zdát, že jde o nějakou politickou satiru, vůbec tomu tak není. Namísto laciné politické agitky Nikkarin vykouzlil úžasnou fantasy komedii, kterou by šlo přirovnat kupříkladu ke Stopařovu průvodci (byť samozřejmě není tak příběhově rozsáhlá). Nikkarinovi se daří bavit hned několika typy humoru od čistě vizuálních vtípků parodujících reálný svět přes situační komiku až po jazykové hříčky. Zároveň však nezapomíná na příběh, jenž nabídne spoustu napínavých zvratů.

Zpráva pro Adolfa
Japonská manga nejen pro Adolfa

Super Spellsword Sága v nabídce tuzemských komiksů ční semknutou formou a obřími dávkami humoru, čímž připomíná Saudkovu Muriel. Ta samozřejmě měla košatější příběh, kterého se ale Super Spellsword Sága může dočkat v dalších pokračováních.

Snad v tomto svém projektu bude Nikkarin pokračovat.