„Příběhy jsou vyprávěny pouze obrázky s použitím minima textu, takže jsou srozumitelné i úplně nejmenším čtenářům. Všechny příběhy jsou upraveny do formy pohádky a proto doufáme že tyto knihy zaujmou nejmenší děti stejně tak, jako zaujaly našeho syna Toníka a že si na tyto příběhy na základní škole při dějepisu vzpomenou stejně jako třeba na Červenou Karkulku nebo Perníkovou chaloupku," řekl nakladatel Petr Prchal alias Pancho. Velmi zajímavá je i cena za celobarevnou knihu s pevnou vazbou, která činí 119 korun.

Vyvolávání ducha Karla IV.

Zatímco křest knihy Pohádka o Bruncvíkovi proběhl v Divadle Spejbla a Hurvínka a za kmotry přišla nejen ředitelka legendárního divadla Helena Štáchová, ale i Spejbl, Hurvínek a jeho kamarádka Mánička, kmotrou knížky o králi Karlovi IV. se stala moderátorka Eva Decastelo se svými dětmi. Eva je totiž velká obdivovatelka dětských knih Lucie Seifertové. A poslední z nich Pohádku o králi Karlovi si oblíbila natolik, že doma uspořádala s Lucií seanci, na které chtěly vyvolat ducha hlavního protagonisty knihy – krále Karla IV. Na pomoc si pozvaly dva čaroděje Luciina syna Toníka a Evina Míšu. A přihlížel i Luciin malý Petr Jaroslav a Evina Zuzanka. „Bohužel, ducha se vyvolat nepodařilo, protože se oba čarodějové místo čarování vrhli na knihy Lucie a celou dobu seance je od knih Eva ani Lucka nemohly odtrhnout," prozradil nakladatel a Luciin manžel Petr Prchal.

Kmotrou knížky o králi Karlovi IV. se stala moderátorka Eva Decastelo se svými dětmi.

Kdo je… Lucie Seifertová

Lucie Seifertová je autorkou řady leporel o historii českých měst i hradů a zámků. Její devítimetrové leporelo Dějiny udatného českého národa získalo cenu Magnesia litera, Zlatá stuha, Zlatá pečeť a bylo nominováno Magnesií literou na dětskou knihu desetiletí. Animovaný seriál České televize o Dějinách udatného českého národa získal Trilobita a byl nominován na Cenu TýTý. Lucie Seifertová se narodila v Poděbradech a vystudovala AVU Praha u profesora Jiřího Sopka. Spolu s manželem, bývalým zpěvákem a muzikantem Panchem alias Petrem Prchalem žije v Praze a vychovávají dva syny – Antonína a Petra Jaroslava.