"Marshall využíval absolutní svobodu při focení na koncertech," řekla. S kapelami měl prý velice blízký vztah, focení si domlouval přes osobní kontakty a doporučení. "U skupiny Rolling Stones působil spíš jako člen kapely než fotograf," dodala ředitelka.

Marshall dosáhl všeobecného ohlasu zejména díky fotografiím největších hudebních ikon druhé poloviny 20. století. Během své více než padesátileté kariéry vytvořil stovky legendárních snímků, které vstoupily do povědomí veřejnosti prostřednictvím obálek časopisů, hudebních alb a knih. Americký fotograf prý žil stejně divokým životem jako kapely, které zachycoval - ještě v 70. letech podle Rehn-Kaufmannové šňupal kokain.

Expozice v pražské galerii umožňuje nahlédnout do zlomku z Marshallova rozsáhlého díla. Kromě Beatles a Rolling Stones návštěvníci uvidí snímky umělců, jako jsou například Johnny Cash, Jim Morisson, Carlos Santana a mnoho dalších.

Marshall je považován za fotografického génia - byl prý v pravou chvíli téměř všude, ale zároveň dokázal být nenápadný a vystihnout tak jedinečné okamžiky. "Díky tomu jsou jeho fotografie jednoduché, přirozené a zároveň vytvořené v bezprostřední blízkosti muzikantů," uvedla Olga Chválová, manažerka galerie. Fotograf se prý vždy snažil o to, aby na jeho snímcích byly objekty zachyceny jako celek v souladu s kulturním a módním prostředím.