Výstava představí Ščigolova plátna z let 1990 až 1992. „Jedná se o malby vzniklé v době mého prvního kontaktu s Čechami. Zaznamenával jsem tehdy obrazy krajiny, s kterou jsem spojoval naději na změnu životního osudu. Druhý okruh mých maleb z toho období, které budou taktéž vystaveny, jsou již tím osudem naplněné," uvedl Ščigol. Výtvarník ve své tvorbě spojuje moderní umění západu s byzantskou kulturou východních Slovanů. Ščigol od roku 1969 uspořádal přes 90 samostatných výstav svých děl.

Někdejší kameraman Krátkého filmu Volf, který natočil jako kameraman přes 300 snímků a deset režíroval a nyní se věnuje fotografování, představí své snímky podkrkonošské krajiny, lidí a automobilů. Chybět nebudou snímky z jeho arktických cest z 80. let. „Vystavovat ale budu také své první fotografie z Jičína, které jsem nafotil, když mi bylo kolem 16 či 17 let," uvedl fotograf.

V jičínském muzeu a galerii je možné si prohlédnout i stálé expozice. Například Obrazárna barokních mistrů vystavuje díla umělců českého baroka se vztahem k Jičínu.