Plastiky nesplňují svůj původní účel, tedy oživení zájmu návštěvníků o Veletržní palác. Přes živý plot, který je rámuje od chodníku, je na ně špatný pohled. Nelze je ani jednotlivě obcházet a pořádně si je prohlédnout, částečně také omezují pohyb kolem budovy.

„Hledáme proto pro sochy lepší umístění, jednáme také o jejich možném zapůjčení,“ řekla ČTK kurátorka Sbírky moderního a současného umění NG Helena Musilová. Zatím ale není uzavřena žádná smlouva, a není tedy ani zřejmé, kdy by sochy mohly prostranství před Veletržním palácem opustit. V současné podobě si návštěvníci podle Musilové nemohou řádně užít pohled ani na ně, ani na funkcionalistickou budovu samotné galerie.

Objekty jsou majetkem Národní galerie. Zvětšeniny soch vyrobila podle tehdejších informací NG firma Metrostav za to, že jí Národní galerie uspořádala v roce 2001 ve Veletržním paláci výstavu.

NG již za nového vedení ve Veletržním paláci učinila některé změny, které by měly rozsáhlý a pro výstavy umění primárně neurčený objekt návštěvníkům zpříjemnit. Ve vstupní hale odstranila skříňky, které sloužily úschově zavazadel, vytvořila nové šatny a otevřela kavárnu, která se jmenuje Nová syntéza. Nabízí i hudební či filmové programy, její kulturní náplň lze najít na webové stránce NG.