„Jsem přesvědčená, že Gympl bude ze všech seriálů vyčnívat, že bude hovořit sám za sebe," říká Lenka Hornová. „Když jsme jej začali před dvěma lety připravovat, vysnili jsme si, s kým bychom na něm chtěli spolupracovat. A stal se zázrak – kohokoli jsme měli v hlavně a oslovili ho, ten nabídku přijal!"

Hvězdné trio pro seriál Gympl

Diváci se tak mohou pod režijním vedením Jiřího Chlumského těšit na Libuši Šafránkovou jako dobráckou učitelku Elišku Holoubkovou, Ondřeje Brzobohatého v roli mladého učitele Adama Kábrta (Ondřej je zároveň autorem hudby) či Karla Heřmánka coby rezignovaného ředitele gymnázia Matulu. „V seriálu mi nedělá žádný problém řídit hromadu puberťáků. Musím říct, že postava, kterou hraji, má největší problémy sama se sebou, pak s pedagogickým sborem a až na posledním místě se studenty," uvedl Karel Heřmánek, vedle něhož ztvární další neméně důležité postavy Zuzana Bydžovská, Milan Šteindler, Václav Vydra, Kristýna Leichtová, Marta Jandová, Lucie Benešová nebo Jáchym Kraus.

Kuchařská show MasterChef

Vedle Gymplu bude další novinkou podzimní Novy kuchařská show MasterChef, která se stala celosvětovou legendou – do Česka a na Slovensko teď vstupuje vůbec poprvé. Soutěžit v ní budou amatérští kuchaři, kteří  budou muset dokázat odborníkům z oboru gastronomie, jimiž jsou Jiří Štift, Radek Šubrt a Martin Korbelič, že si jejich talent poradí se záludnostmi světových kuchyní. Vítěz získá titul MasterChef, uznání gastronomických expertů, peněžní odměnu více než milion korun a vydá prestižní kuchařku se svými recepty.

Ordinace, Ulice, Helena

Z osvědčených pořadů se po prázdninách zase o slovo přihlásí seriály Ordinace v růžové zahradě 2 (rozšířena o nové postavy v podání Lukáše Hejlíka či Petra Olivy) i Ulice (s čerstvými posilami Romanem Zachem, Hanou Igondou Ševčíkovou či Šárkou Vaculíkovou). Situační humor vycházející z úskalí rodinného života, hádek a následného usmíření pak přinese pokračování rodinného sitcomu Helena – v něm bude novou tváří například Petra Hřebíčková, která nahradila čerstvou maminku Marthu Issovou.

Znovu Na vlastní oči

Návrat na obrazovku Novy zaznamená pořad Na vlastní oči, v němž bude odkrývat pozadí kriminálních kauz, korupčních jednání úředníků i politiků či neetických jednání v nejrůznějších sférách dvojice známých reportérů – Josef Klíma a Janek Kroupa. „Budeme vycházet ze starých ‚očí', ale budeme i něco měnit, protože doba se změnila," říká Josef Klíma. „Pokusíme se trošku víc otevřít vidlice mezi velkými investigativními tématy a lidskými příběhy, které by měly hraničit až s lehce dokumentaristickým způsobem vyprávění," dodal Janek Kroupa.

Z českých filmových hitů Nova chystá např. Kawasakiho růži, muzikál V peřině či snímek Nevinnost, ze zahraničních pak Sherlocka Holmese, Bejvalek se nezbavíš, 2012, Star Trek či Souboj titánů. Mnoho dalších filmů nabídne i Nova Cinema a kanál Fanda.