Název knihy odkazuje na "vlak vzpomínek", na který prý zpěvačka při psaní "naskočila a nechala se vézt". Faktické vzpomínky na popíjení kávy v její oblíbené (dnes již neexistující) kavárně Café Ino v newyorské Greenwich Village se zde mísí s imaginativními snovými texty, které střídá popis jejích cest po světě.

"Chtěla jsem napsat současnou knihu, nebo prostě psát o všem, o čem jsem měla chuť, takže je to o spoustě věcí od literatury přes kávu po vzpomínky na Freda v Michiganu," řekla.

Smithová, jejíž celoživotní láskou je tvorba prokletých básníků, beatniků či Boba Dylana, má ze svazku s kytaristou kapely MC5 Smithem dospělého syna a dceru. Smith zemřel v roce 1994. Jejich manželství trvalo od začátku 80. let a právě toto období kniha také popisuje.

Zpěvačka a básnířka se již za svým životem ohlížela v díle, které v České republice před čtyřmi lety vyšlo pod názvem Just Kids/Jsou to jen děti. Tato kniha, kterou časopis Rolling Stone označil za jedny z nejlepších rockových pamětí všech dob, popisuje předchozí období jejího života, jemuž na přelomu šedesátých a sedmdesátých let dominoval vztah s fotografem Robertem Mapplethorpem.

Osmašedesátiletá Smithová se po loňském úspěchu na festivalu v Trutnově letos opět představí českému publiku. V rámci oslav čtyřicátého výročí svého debutového alba Horses vystoupí 5. srpna v pražském Divadle Archa.