I když pokud si tu oslavu nebudou dělat sami doma, budou mít smůlu. Protože takhle vypadá vegetariánsky menu ve většině restaurací:
Smažák se šunkou
Zeleninový salát s tuňákem
Těstovinový salát s kuřetem
Vajíčka na slanině
A jako dezert nějakej dobrej koláč. Upečenej hezky podle babiččinýho receptu – na sádle.
Jó, holt bejt vegetariánem v Čechách, to je maso.
Naštěstí ne všichni vegetariáni mají tenhle problém. Znám dost takových, co vám řeknou: "Jsem vegetariánka. Jakože nejím maso. Kromě ryb. A kuřecího. A sem tam nějakýho stejčku. Víš, pro mě je vegetariánství spíš takový přitakáni věcem. Čili i masu."
Jó s takovým přístupem ta vegetariánská párty nezní tak zle. Každopádně kdyby jste se na takovou párty někdy dostali, zde je pár neocenitelnejch rad, jak se tam chovat:
Neříkejte hostiteli, že je dobrej řízek a že ta párty je masakr.
Při hovorech o politice nepoužívejte termíny jako vepřová hlava nebo ovar.
O korpulentních hostech neříkejte, že je někdo z nich buřt. A pokud, tak hned dodejte, že sojovej.
Když něčemu nerozumíte, neříkejte, že v tom máte guláš.
A pokud chcete na někoho udělat dojem, neslibujte, že mu u vás na úřadě zařídíte tlačenku.
To vám poradí každej xindl.
Další články najdete ZDE.
Xindl X