Letošní už 16. ročník Slavností pivovaru Ostravar se oproti loňskému roku vrací do červnového termínu, konkrétně na 24. až 26. června.

Hlavní zprávou letošního ročníku je, že festival už nebude jednodenní, ale rovnou třídenní. „Během uplynulých let se stal program Slavností opravdu nabitý a ze strany návštěvníků jsme zaznamenali hlasy, že to vždy strašně rychle uteče a že si je často ani nestihnou užít," zdůvodňuje trojnásobnou dávku dobrého piva a hudby manažerka značky Ostravar s tím, že byť bude program organizačně náročnější, nepochybuje o tom, že bude stát za to.

HUDEBNÍ HVĚZDA KAŽDÝ DEN

Aby tomu tak bylo, připravil Ostravar pro návštěvníky slavností bohatý doprovodný program, který pomůže dotvořit dvacítka kapel. Jedno hudební eso zpestří každý den slavností.

„Hvězdou startovacího dne bude kapela Horkýže Slíže, rocková party vypukne během pátečního pozdního odpoledne. Hlavní postavou sobotního večera bude ostravská patriotka Marie Rottrová, jejíž účast nás velice těší, a v neděli se na slavnostech do třetice v řadě představí Kryštofové," láká event manažer Pivovarů Staropramen Jan Vošta na bohatý program Slavností.

PIVO ZA DVACKU

Chybět nebudou ani sobotní exkurze po pivovaru, řada soutěží, pivovarská škola či speciály ze spilky, které jsou novou pivní řadou Ostravaru, dostupnou běžně jen ve vybraných hospodách a restauracích. Pivo bude k dostání za dvacet korun.

Z cenově výhodné první vlny vstupenek zbývá už jen několik kusů, a to na pátek (za 150 korun) a sobotu (190 korun).

Za nedělní vstup na akci teď návštěvníci v předprodeji zaplatí už 290 korun a za všechny tři dny 450 korun.

Které kapely na slavnostech vystoupí?
Pátek 24.6.: Doga, Donnie Darko, The Pipes and Pints, Plexis, Horkýže Slíže, 
Sobota 25.6.: UDG, Buty, Vypsaná fixa, We on the Moon, Lake Malawi, Marie Rottrová
Neděle 26.6.: Thom Artway, Hodiny, Mirai, Nebe, Light &Love, Kryštof

Celkem na Slavnostech Ostravaru vystoupí dvacet kapel, zbylé tři vystupující doplní kapely z projektu Ostrava žije