Právě v tento den se tam uskuteční vernisáž obrazů. Vše ve prospěch Nadačního fondu Slunce.

Umělci, kteří měli tu čest navázat na práci Jiřího Trnky, Zdeňka Milera nebo Zdeňka Smetany, se rozhodli pokračovat v jejich odkazu a díky Divadlu Bez zábradlí se lze seznámit s jejich skvělými obrazy.

„V divadle uvidíte nádherná díla malířů jako je Mária Axamitová, která vytvářela pozadí pohádky Štaflík a Špagetka nebo pracovala na výstavě 70. let Bratři v triku. Dále pak obrazy Zuzany Marešové-Vorlíčkové, která dnes vyučuje, vystavuje a ilustruje knihy pro děti," řekla ředitelka Divadla Bez zábradlí Hana Heřmánková.

„Za mužský element se představí výtvarník Luděk Bárta. Ten například vytvářel dvě řady seriálu Vynálezce Alva pro Českou televizi. Na výstavě uvidíte i obrazy Ivany Fašianokové-Rakoušové, Víta Pancíře, Jiřího Plasse a Jiřího Tyllera," doplnila.

Výstava SedUM

Obrazy, které budou na výstavě k vidění, si zájemci mohou i koupit. „Výstava dostala název SedUM, protože umělci poskytli zdarma sedm svých obrazů. Koupit si bud možné do konce srpna díla Márie Axamitové nebo dcery filmového režiséra Václava Vorlíčka Zuzany Marešové - Vorlíčkové," řká mluvčí divadla Bez zábradlí Zlata Jílková.

Divadlo Bez zábradlí připravilo i program pro děti, které ve středu 1. června oslaví svůj svátek. „Od jedenácti hodin v divadle odehrají studenti mezinárodní herecké konzervatoře představení Kocourek Modroočko pro postižené děti z Nadace Slunce. Úderem čtrnácté zahájí herec Petr Macháček vernisáž a prodejní výstavu," dodala Hana Heřmánková.

Škola Slunce

Výtěžek z následné aukce bude věnován na provoz a nákup pomůcek usnadňujících vzdělávání dětí se speciálními potřebami ve škole Slunce, která letos slaví 25. výročí od svého vzniku.

Pro postižené děti bude po skončení představení připravena výtvarná dílna, kde si budou moci vyzkoušet práci s originálními ultrafány pod vedením pedagožky a výtvarnice Zuzany Žákové.

Čtěte také: Tři muži na špatné adrese v Divadle Bez zábradlí slaví