Výstava je členěna na osm hlavních témat, jejichž ústředním prvkem je finská příroda a společnost. Příroda je tím, co stojí za vývojem a současnou podobou finského designu a architektury. Ta se často vyznačuje jednoduchou elegancí a pragmatismem v kombinaci s využitím materiálů splňujících nejvyšší standardy kvality. Vystavované objekty a stavby podle pořadatelů svědčí o zájmu a úloze designérů a architektů při podporování sociálního rozvoje a rovnosti.

Magistrát hl. města Prahy.
Mimořádné zastupitelstvo k okruhu koalice bojkotovala

Mezi prezentovanou architekturou nechybí olympijský stadion v Helsinkách z roku 1938, ale samozřejmě také sauna, jež je pro Finsko téměř synonymem. V zemi žije 5,4 milionu lidí, ale je v ní 3,3 milionu saun. Výstava prezentuje velikou veřejnou saunu, která vznikla v Helsinkách loni. Ukazuje domy pro válečné veterány postavené v 50. letech či meziválečné vily s velkorysým prostorem a inspirované organickými tvary z přírody.

Roxy. Ilustrační foto.
V Praze dnes dýdžej Zabiela zahájí oslavy 25. výročí klubu Roxy

Putovní výstava začala počátkem roku ve Varšavě a následně se přesunula do Bratislavy a Budapešti. Praha je čtvrtou zastávko a cyklus uzavře listopadová exhibice v Berlíně.