Kdepak letní čas to je ošemetná věc, spoustě lidí zmate kalendáře a každoročně se proti němu protestuje. Žádnej div… Kdo by si jen tak dobrovolně nechal brát hodinu. Byť jen do zimy, kdy nám ji zase vrátěj.

Na druhou stranu vážně je to tak špatně? Vždyť vemte, kolik za tu hodinu ušetříte. Za teplo, elektriku, plyn, parkovačky, za jídlo, za chlast, za drogy… Prostě to dohromady hodí pořádnej balík.

A navíc, co byste tu hodinu dělali? Přečetli si tisíc nenávistných komentářů na Facebooku, poslechli si dva tisíce výmluv Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo, hodinu kroutili hlavou, proč v našem parlamentu vítáme čínské komunisty nebo hodinu marně čekali, kdy Jirka Ovčáček najde neexistující Peroutkův článek?

Fakt smysluplný činnosti!

Takže bychom vlastně měli být rádi, že nás tenhle týden zbaví té hodiny utrpení. A měli bychom orodovat za to, aby nám příští rok nebrali hodinu, ale hned dvě. Co dvě hodiny? Celý den by nám měli sebrat. Prostě po pondělku by byla hned středa. A pak by nám to vrátili o víkendu. Mezi sobotou a nedělí by byla taková malá sobotka. Myslím, že kdyby se ten den fakt jmenoval „sobotka", vláda by nám to mohla odsouhlasit. Takže nevím jak vy, ale já jdu sepisovat petici na podporu sobotky… Teda tý v kalendáři.

To vám řekne každej Xindl.

Další články najdete ZDE.

Xindl X