Historický titul slavila v sobotu večer před domácím publikem po jasném vítězství nad čtyřicátnicí Denisou Castleovou z Británie. „Já asi budu brečet. Je to silný pocit,“ soukala ze sebe šťastná šampionka v lehké minimuší váze. „Já alkohol nepiju, ale udělám trenérovi radost a půjdu s ním na panáka.“

Dvaadvacetiletá Češka měla v desetikolovém duelu navrch a vyhrála 100:90, 99:91 a 100:90. Dosud neporažená Bytyqi si připsala čtrnáctý triumf v kariéře a stala se mistryní světa. „Zní to neuvěřitelně, stále tomu nemůžu uvěřit,“ žasla. „Ten pás je fakt nádhernej, myslím, že s ním budu tak týden spát,“ smála se Andělská pěst, která překonala svého trenéra Lukáše Konečného. Ten byl „jen“ prozatímním mistrem světa.

Svatby v Indii mívají až 500 hostů. Rosenkrancovi se však spokojili s účastí 25 příbuzných.
FOTO: Ústečan se stal hvězdou v miliardové Indii. Vzal si za ženu Indku

Na galavečeru, který významně podpořila ústecká firma Centropol, triumfovali i další Češi. Ústečan Viktor Agateljan v pořádné řežbě připravil o neporazitelnost Slováka Roberta Racze. Místní pořízek Tomáš Šálek uhájil stoprocentní bilanci. Před limitem vyhrála i česká jednička Pavel Šour, který následně vyzval Šálka ke vzájemnému souboji.

„Chtěl bych znovu vyzvat Šálka k souboji o český titul. Doufám, že jeho manažer bude pro a že už se nebudou schovávat,“ pronesl přímo v ringu držitel českého titulu v těžké váze. „Radši bych chtěl boxovat o juniorský světový titul, kdyby ta šance přišla,“ vzkázal neporažený Šálek.