Po dvou prohrách v Kansasu se Mets poprvé výrazně prosadili v útoku. Na jejich stadionu na Citi Fields rozjel zápas dvoubodovým homerunem v první směně David Wright a druhou ránu za bariéru přidal ve třetí směně Curtis Granderson. Definitivně Mets zlomili odpor Royals po odpalech čtyřmi body v šesté směně.

"Konečně jsme trošku spustili naši ofenzivu a hráli jsme lepší baseball," oddechl si kouč Mets Terry Collins. "Lépe jsem v play off nešvihal a jsem rád, že jsem přispěl k výhře," řekl třetí metař Wright, který měl na kontě čtyři stažené body.

Nadhazovač Mets Noah Syndergaard nezačal nejlépe, v prvních dvou směnách umožnil soupeřům tři body, ale v dalších čtyřech pálkaře Royals umlčel. Naopak rychlík Roayls Yordano Ventura vydržel necelé čtyři směny a povolil pět bodů. "Nebyl tentokrát dostatečně razantní a oni toho využili," řekl trenér Royals Ned Yost.

Syndergaard začal zápas kontroverzně. Jeho první nadhoz, letící rychlostí 156 km/h, mířil na hlavu Alcidese Escobara, který rád švihá do prvního nadhozu a v prvním utkání finále odpálil homerun. Hráč Roayls stihl uhnout, ale sedl si při tom na zem.

"Překvapil mě. Vyhlašoval dopředu, že na mě má plán, ale tohle není zrovna nejlepší varianta. Má to zkusit do zóny a ne na hlavu," řekl Escobar. Hráči Kansasu po zbytek zápasu na Syndergaarda nespokojeně pokřikovali z lavičky.

Čtvrtý zápas se hraje v sobotu znovu v New Yorku, za který bude nadhazovat další mladík Steven Matz. Proti němu se postaví zkušený Chris Young.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 3. zápas:

New York Mets - Kansas City Royals 9:3, stav série 1:2.