České basketbalistky mají v kvalifikační skupině D Itálii, Rumunsko a Dánsko. Kontinentální šampionát je naplánován na 17. až 27. června do francouzského Štrasburku a španělské Valencie.

Loni v listopadu vyhrály svěřenkyně trenéra Štefana Svitka v Itálii 62:52 a doma zdolaly Rumunsko 60:59. V dalším reprezentačním okně se měly představit 12. listopadu doma proti Dánsku a o tři dny později také před vlastním publikem proti Itálii. Další duely měly sehrát 4. února v Rumunsku a o tři dny později v Dánsku.

Utkání 8. kola skupiny C basketbalové Ligy mistrů: Nymburk - Dijon, 11. prosince 2018 v Nymburku. Vojtěch Hruban z Nymburka a Gavin Ware z Dijonu (vpravo).
Liga mistrů mění formát. Nymburk čekají jen tři soupeři

Čeští basketbalisté hrají kvalifikaci s jistotou účasti na ME, protože hostí jednu ze základních skupin v pražské O2 areně. Turnaj, který pořádá také Gruzie, Itálie a Německo, se měl původně hrát od 2. do 19. září příštího roku. Kvůli odložení olympijských her z letoška na rok 2021 byl šampionát přesunut na 1. až 18. září 2022.

V kvalifikační skupině C hraje výběr kouče Ronena Ginzburga s Belgií, Litvou a Dánskem. V únoru doma vyhrál nad Dánskem 75:71 a v Litvě podlehl 89:97. Další duely měl naplánovány na 26. listopadu doma proti Belgii a o tři dny později v Dánsku. Potom měl 19. února hostit Litvu a tři dny nato se měl představit v Belgii.

Utkání kvalifikace Fedcupového poháru Česká republika - Rumunsko, dvouhra, 10. února 2019 v Ostravě. Karolína Plíšková proti Simona Halepová.
Do Česka opět míří hvězdy. Zahrají si o miliony