Do sezony vstoupil kvůli zdravotním problémům o něco později, nyní však už časovou ztrátu dohnal a cítí se v jezdecké pohodě.

Minulou neděli vyhrál závod Českého poháru v Bedřichově, o dva dny později jej na Pražských schodech postihly technické problémy a nedojel. Ale ani to jej z míry nevyvedlo.

"Je těžké říct, zda vyhraju. Měl bych jet v čele a bojovat o pódium," nastínil Kulhavý na setkání s novináři. Připustil nicméně, že nemusí vše dopadnout podle jeho představ. "Mohu se špatně vyspat nebo mít nějaké problémy, kterých je dost a dost. I když myslím, že jsem si je už vybral. Je čas začít vyhrávat a mít výsledky. Forma se mi ustálila," tvrdil.

Favority zůstávají podle jeho slov Nino Schurter a Julien Absalon, nejlepší jezdci letošního Světového poháru. "Není ale pravidlo, že by museli být ve vedoucí skupině. Záleží, jak to komu v danou chvíli sedne. Za nimi jsme už naskládaní všichni," uvedl Kulhavý.

Dnešní dopoledne měl hektické a plánovaný program stíhal jen s obtížemi. "Ráno jsem ještě chvíli jezdil na kole, byl jsem trochu ve stresu. Odpoledne plánuji jen volnější trénink, půjdu se podívat na trať," nastínil Kulhavý. Obává se, že se nervozita bude s blížícím se startem stupňovat. "Má se měnit počasí, hrozí i bouřky. Všichni budeme stále nervóznější," přiznal.

S tratí je Kulhavý spokojen. Oceňuje, že je lepší než před rokem, kdy se v Novém Městě hodně padalo - nejen on, ale i další favorité, kteří přesně netrefili stopu, například José Antonio Hermida.

"V tomto týdnu jsem ji projel několikrát. Neměl by ji změnit ani déšť. Klíčové úseky jsou udělané lépe než loni, například Rubena Choice. I když zaprší, tak se dá jezdit na jistotu. I když diváci neuvidí tolik pádů, tak si přijdou na svoje," podotkl Kulhavý,

Po problémech s kolem na úterní akci Pražské schody sáhl pro jistotu k výměně převodníku, řetězu a přesmykače. "Nechtěl bych, aby se podobné problémy opakovaly v neděli v Novém Městě," vysvětlil Kulhavý.