Velký boxerský návrat – comeback. A to v neděli na Heroes of Hell ve Svitavách. Mezi provazy jde opět dýchat devětačtyřicetiletý Milan Konečný.

„Pořád říkal, že by těm dnešním boxerům dal, tak se rozhodl,“ usmívá se jeho syn Lukáš, který má sám za sebou boj o profesionální titul mistra světa.

Konečný starší skončil s rohovnickou kariérou před pěti lety. Byl prvním a dlouhou dobu jediným úspěšným profesionálem u nás. V profiringu strávil jedenáct let a kariéru ukončil v roce 2004.

V neděli se ale vrátí.

Změří síly s Pavlem Ďurčem.

„To bude v pohodě. Táta ho sundá ještě před limitem. Kdysi spolu spárovali a byl lepší. Myslím, že mu dokonce zlomil nos i žebra,“ nemá obavy o téměř padesátníka syn, ale přiznává, že pětitýdenní příprava bolela. Nechybělo mnoho a žádná cesta zpět nebyla. Mohla skončit v půli. „Tátu všechno bolelo a bolí, musel i k doktorovi, ale má vůli,“ oceňuje snahu mladší z rodinného klanu.

V neděli se ve Svitavách představí i Tomáš Adámek, Jindřich Velecký a o mezinárodní titul ČR si to rozdá Araik Šachbazjan s Peterem Balážem. I Konečný junior představí své svěřence.

„Budu je v rohu připravovat, možná i tátu, asi předám i nějaké ceny,“ připravuje se na nezvyklou roli syn, který možná jednu dá i svému tátovi.