A zájem o zápas NBA na půdě starého kontinentu byl tradičně obrovský. V tomto případě se kvůli očekávanému startu Satoranského do honby za vstupenkami hojně zapojili i čeští fanoušci oranžového míče. Vždyť je rozdíl dát za zpáteční letenku patnáct tisíc nebo desetinu ceny. Lístky na tento atraktivní mač byly vyprodány za jedenáct minut! Uvidí se, kolik se českých nadšenců proklikalo až do londýnské O2 Arény a kolik jich dnes ve 21 hodin zasedne do hlediště. Bude mezi nimi spoustu známých i příbuzných české hvězdy.

Martin Prokop na Rallye Dakar 2019
Boj šel stranou. Prokop na Dakaru pomohl svému soupeři, kterého by jinak předjel

„Na utkání se hodně těším Pro mě, jako evropského hráče je skvělé vrátit se do Evropy a hrát zápas NBA. Mám zde rodinu, kamarády a pro hodně evropských fanoušků to bude něco speciálního. Nechci mít v hlavě, že je to Global Game, ale nějaké emoce tam budou,“ tuší Tomáš Satoranský.

V britské metropoli se koná NBA Global Games již po šestnácté. Pro Washington se jedná o evropskou premiéru. Nikoliv světovou. Už jednou se představil mimo svůj kontinent, a to v Brazílii. Zatímco Knicks se ve městě nad Temží ukázali dvakrát.

„Musím říct, že také pro mě je to trochu neznámá. Nikdy jsem v tomhle nehrál a ani nemluvil s někým, kdo by v Londýně hrál. Vím jen, jaká panuje atmosféra na fotbalových zápasech Premier League, ale tohle je něco jiného. Knicks asi budou mít v hledišti převahu, protože mají fanoušky po celém světě. Přijde mi, že hrají doma všude, soudě podle dresů v ochozech,“ podotýká ústřední rozehrávač reprezentace.

Tahoun Satoranský

Satoranský v poslední době v dresu Čarodějů čaruje. Minulý týden dosáhl ve vítězném utkání s Milwaukee na premiérový triple – double v NBA. Zaznamenal osmnáct bodů, dvanáct doskoků a deset asistencí. Wizards táhl také za první výhrou v historii na půdě silné Oklahomy.

„Samozřejmě mi pomohlo začlenění do základní sestavy. Snažím se být více agresivní, střílet každou střelu, kterou mám. Moje úspěšnost za poslední dva roky je dobrá, díky čemuž ve mě mají důvěru i spoluhráči a trenéři. Začátek se nám nepovedl, ale myslím, že se nám teď daří. Hrajeme lépe, s větší energií po celý zápas. Věřím, že díky tomu přijdou další vítězství. Je ještě brzy na to bilancovat sezonní cíle, obzvlášť v té situaci, ve které jsme. Nicméně šance na play off jsou stále otevřené. doufám, že o tyto pozice zabojujeme,“ přeje si Tomáš Satoranský.

Fotbalový stadion za Lužánkami v Brně - ilustrační fotografie.
Bijte na poplach! Podívejte se na deset sportovišť, která volají po záchraně