"Mohu být na svůj tým jen pyšný, že jsme s tak silným a talentovaným protivníkem vydrželi ve hře 33 minut," řekl po utkání Tomáš Satoranský.

"Srbové hráli velmi agresivní obranu, která nám dělala problémy, ale přesto jsme si s tím poradili a drželi jsme se ve hře. Na konci Srbové ukázali svůj talent, dali těžké střely a my už neměli odpověď. Proto jsme prohráli, ale jak říkám, jsem na své spoluhráče hrdý za náš výkon," dodal.

Podobné pocity prožíval i kapitán Jiří Welsch.

"Nevím, jestli přímo hrdost, teď mám spíše takový neutrální pocit. Ani radost, ani zklamání. Musím uznat, že jsme prohráli proti lepšímu týmu," řekl nejzkušenější český hráč. "Srbové předvedli to, co neukázali Chorvati. Mají individuální talent a navíc dokážou hrát skvěle jako tým a my je nedokázali zastavit. Tentokráte jsme neukázali takovou obranu, dostali jsme 89 bodů a to je těžké vyhrát," dodal.

Na slabší obranu poukázal i Satoranský. "Škoda hlavně nějakých chyb v obraně, protože dnes jsme nebránili tak dobře jako v předchozím průběhu turnaje," souhlasil.

Češi se sice v obraně činili, Srbové však měli svůj den a trefovali i těžké střely. "Na konci tam byl klíčový moment, kdy jsme nedali nějaké lehčí střely, zatímco oni trefovali i těžké pozice. Stejně tak rozhodli proti Finsku. Tam se ukazuje, jak mají silný a talentovaný tým a velké individuality. Škoda, že jsme se neudrželi až do konce, aby koncovka byla zajímavější," řekl Satoranský.

Stálo nás to hodně sil

Právě on s Janem Veselým byl už tradičně tahounem české ofenzivy. Ve druhé půli se prosazovali téměř jen oni a srbská obrana si s nimi nevěděla rady. "Máme sebevědomí z předchozích zápasů a tým na nás stojí. V první půli bylo vidět, že jsou na nás připraveni a odřízli nás. Musím ale pochválit ostatní kluky, že to v první půli táhli a drželi skóre jen o tři body," prohlásil Satoranský, který dal za poločas jen dva body.

Ve třetí čtvrtině se však rozehrávač Barcelony blýskl 14 body a byl to především on, kdo držel se Srbskem krok.

"Nejprve jsem se snažil hrát pro tým, protože jsem nevěděl, s jakou obranou na mě vyrukují. Hodně mě presovali, zdvojovali, nechávali mě přihrávat těžké přihrávky přes obranu. Ve třetí části mi tam něco spadlo, což mi zvedlo sebevědomí a nacházel jsem pro sebe více prostoru do střely. Ale Srbsko bránilo opravdu dobře," ocenil soupeře.

"Nejsme jako tým zvyklí na tuto nátlakovou obranu. Zničili nám už začátky akcí a to nás stálo hodně sil, které nám na konci chyběly," připustil Satoranský.

Věří však, že síly znovu nabere na čtvrteční zápas o umístění, ve kterém si Češi mohou výhrou zajistit účast v kvalifikaci o olympijské hry. "Nejdůležitější bude se dobře vyspat a přijít s vítěznou mentalitou. Přijeli jsme si sem pro olympijskou kvalifikaci a bez ní bychom se vracet nechtěli. Pořád potřebujeme jednu výhru a to je dostatečná motivace do dalších zápasů," dodal.