Osmadvacetiletý Procházka se jako první Čech v historii předvedl v hlavním zápase akce a stejně jako při své loňské premiéře UFC podal atraktivní výkon. Už v prvním kole si s o tři roky starším sokem vyměnil řadu tvrdých úderů, často útočil a přivodil Reyesovi krvavé zranění.

V polovině druhého kola byl po tvrdém úderu soupeře viditelně otřesen, vše ale ustál a 31 sekund před jeho koncem soupeře knokautoval, když jej zasáhl loktem z otočky. Reyes si tak připsal třetí prohru za sebou.

Jiří Procházka
Zkouška síly koronaviru? UFC rozdělilo Ameriku, šílela i modelka

"Byl to velmi dobrý zápas," řekl Procházka po svém dvanáctém vítězství v řadě. "Chci ukázat krásu tohoto umění, ale občas to chci ukázat moc rychle a pak inkasuju rány. Pořád se učím," hodnotil atraktivní bitvu a přiznal, že "šílené" ukončení loktem nebylo součástí zápasového plánu.

"Po pár úderech, které jsem od Dominicka dostal, jsem nebyl schopen moc přemýšlet," pousmál se.

Člen brněnského klubu Jetssaam Gym byl před zápasem pětkou váhové kategorie v UFC, nyní podle všeho dostane šanci k titulovému duelu. Podle prezidenta UFC Dany Whitea již bylo rozhodnuto, že vítěz zápasu Procházka - Reyes nastoupí proti lepšímu z dvojice Jan Blachowicz - Glover Teixeira, kteří se o titul utkají v září. "Titulový zápas? Ano, jsem připraven," řekl rodák z Hostěradic.

Navíc se může těšit na pěkné finanční ohodnocení - za nejzajímavější vítězství mu kromě jiného náleží bonus 100 tisíc dolarů. 

Zdroj: Youtube