Dosavadní maximum patřilo americkým fotbalistům Tampy Bay Bucaneers ze sezony 1976/1977.

Cleveland tak zaznamenal další nelichotivý rekord. V aktuálním ročníku překonal nejdelší sérii porážek v jedné sezoně a také nejdelší šňůru v historii NBA. „Jsem neskutečně naštvaný,“ řekl trenér Cavaliers Byron Scott. „Dokážu přijmout porážku, zejména v případě, kdy hráči bojují tak, jako v minulých zápasech. Ale nesmířím se s tím, když zápas odchodí,“ dodal kouč, který byl po zápase se svým týmem půl hodiny zamčený v šatně.

„Byli jsme tam všichni. Musíte být pyšní na to, co děláte a tahle hrdost nám chyběla,“ uvedl Scott. „Dneska jsme zápas odchodili. Jako kdyby se měl soupeř porazí sám. Každý musí jít domů a dobře se podívat do zrcadla. Nikdo jiný za to nemůže, jenom vy,“ prohlásil.

Osudný odchod LeBrona Jamese

Cavaliers se stále nemohou vyrovnat s letním odchodem největší hvězda LeBrona Jamese do Miami a v NBA naposledy vyhráli 18. prosince. Cleveland může ukončit sérii neúspěchů v pátečním duelu s Los Angeles Clippers, v neděli pak přivítá tým Washington Wizards, který v sezoně stále čeká na první vítězství na soupeřově hřišti.

„Myslím, že ten zápas by měla dávat celostátní televize. Jedna série totiž skončí,“ řekl James. „Možná to zní šíleně, ale ten zápas chci vidět,“ přidal Tracy McGrady z Detroitu. „Nikomu nepřeji dlouhou sérii porážek. Jsem zvědavý, čí šňůra skončí. Bude to zajímavý zápas,“ uvedl.

Výsledky NBA

Cleveland – Detroit 94:103, Golden State – Denver 116:114, Indiana – Charlotte 104:103, New Jersey – New Orleans 103:101 po prodl., New York – LA Clippers 108:116, Philadelphia – Orlando 95:99, Sacramento – Dallas 100:102, Toronto – San Antonio 100:111, Utah – Chicago 86:91, Washington – Milwaukee 100:85.