„Otázka je, jak to tam bude vypadat. Zda se bude dát trénovat, jaká bude trať. Uvidíme až na místě. Někdy tyhle země mohou příjemně překvapit." Kulhavý bude největší hvězdou české výpravy na nadcházejících Evropských hrách v Baku, v sobotu 13. června bude bojovat o historicky první sadu medailí.

Co od nového šampionátu vlastně očekáváte?
Uvidíme, co z toho vyleze, může to být kvalitní závod. V tuhle chvíli je těžké říct, co od toho čekat. Informací je opravdu strašně málo, což je trochu problém. Nevíme vlastně nic, budeme si muset počkat. Je to přece jen nultý ročník, odrazový můstek k nějaké tradici jako panamerické nebo asijské hry. Může to být zajímavý rozjezd a možná hry nahradí i mistrovství Evropy. Až po skončení se uvidí, jestli to byl od olympijského výboru dobrý krok.

Zjišťoval jste si nějaké informace?
Snažili jsme se, ale oficiální informace moc nejsou. Budu se tomu věnovat teď, protože jsem měl dva důležité závody a nechtěl jsem někde tři hodiny googlovat, zda najdu nějaké video nebo informace o trati. Bude to stejné pro všechny a všichni to tak berou. Nejde o olympiádu.

Aspoň o konkurenci něco víte?
Absolon nejede (dvojnásobný OH šampion), Němci nejedou. Švýcaři jedou. Nikdo neví, co od toho čekat. Program je hodně našlapaný.

Ale k evropskému, světovému a olympijskému titulu vám může do sbírky přibýt další, ne?
Jde o to, zda se to dá brát jako titul, když se akce narodila před rokem… Může to být něco pomyslného do sbírky, o tom ale teď nepřemýšlím.

Co vás čeká potom?
Mistrovství světa v maratonu, na což bych chtěl taky potrénovat. Plánuju tomu přizpůsobit jeden čtyřdenní blok, je to potřeba. Teď jsem od půlky března každý víkend závodil a mezi závody toho člověk moc nenatrénuje. Už toho je docela dost.