Přestože se hrálo tradičně spíše bez obran a s cílem, aby se nikdo nezranil, bylo znát, že žádný z týmů nechce prohrát. Polsku se sice povedlo několikrát utéct na dvouciferný rozdíl, ale český výběr dokázal vždy vyrovnat krok.

V poslední čtvrtině se pak začalo hrát téměř natvrdo i s fauly. Češi se drželi až do poslední minuty, kdy Jan Tomanec z Jindřichova Hradce snížil na 101:102. Trojkou ale odpověděl Američan Ben McCauley z Gdaňsku a po jeho nájezdu ještě zvýšil Gadri-Nicholson. Čechům už se za posledních 40 vteřin nepodařilo manko šesti bodů smazat.

Cenu pro nejužitečnějšího hráče dostal Američan Walter Hodge, který hraje za Zielonu Goru. K výhře Polska přispěl 22 body. Lepší už byl jen na české straně americký rozehrávač Michael Deloach ze Svita s 27 body.

"Češi" slavili alespoň v soutěži o nejlepšího smečaře, kterým se stal právě jen 182 centimetrů vysoký Deloach. Triumf mu přinesla zejména smeč poté, co si nahodil míč za zády. Sklidil za to bouřlivý potlesk a také plný počet 25 bodů. Šanci měl i křídelní hráč Nymburka Vojtěch Hruban, kterému se však nepovedl pokus s prohozením míče mezi nohama a vypadl.

V trojkách Češi neuspěli, když nejblíže postupu měl Lukáš Palyza z Nymburka se 17 body. Na postup do finále mu chyběly dva body. Nedařilo se ani nejlepšímu trojkaři české ligy Pavlu Milošovi a Luboš Striovi.

V soutěži tříčlenných VIP týmů, které musely skórovat ze šesti různých pozic v co nejrychlejším čase, skončil český výběr ve složení Zdeněk Bříza (předseda Asociace ligových klubů), Jiří Zídek (místopředseda ČBF) a Jiří Welsch na druhém místě za výběrem Dolního Slezka.

"Organizátoři nasadili laťku vysoko a my budeme mít co dělat, abychom se jim příští rok přiblížili," řekl předseda Asociace ligových klubů a člen výkonného výboru ČBF Zdeněk Bříza. "Utkání mělo sportovní charakter, takže jsme šťastni, že jsme dosáhli toho, co jsme si předsevzali," připomněl Bříza, že ke spojení obou lig pro utkání hvězd došlo proto, aby duel dostal větší náboj a zvýšila se rivalita.

Exhibiční odpoledne ve vratislavské Hale století bylo pojato ve velkém stylu. Kromě profesionálů bavili diváky i míčoví ekvilibristé, tanečníci, roztleskávačky či světelná show. O kuriozitu se postaral jeden z diváků, který v přestávce trefil koš z poloviny hřiště.

Utkání hvězd polské a české basketbalové ligy mužů ve Vratislavi:

Výběr Polska - Výběr Česka 109:104 (32:26, 58:53, 86:84)
Nejvíce bodů: Hodge 22, Dylewitz 14, McCauley 13, Zamojski 12, Gadri-Nicholson 8 - Deloach 27, Žabas 18, Tomanec 13, Mróz 12, Nuhanovič 10. Fauly: 14:10. Trestné hody: 8/7 - 14/13. Trojky: 14:7.