"Je to moje poslední mezinárodní akce. Kdybych pokračoval podobným způsobem jako poslední čtyři roky, mohl bych se z toho zbláznit," řekl Agnel, který v Londýně v této disciplíně slavil triumf a dočkal se zlata také ve štafetě na 4x100 metrů. Navíc získal stříbro i se štafetou na dvojnásobné trati. V Riu jej také čeká ještě štafeta, ale individuální disciplína nikoliv.

Agnel málem v Riu ani nestartoval, když na začátku letošního roku skončil na francouzském nominačním závodu třetí za Jeremym Straviusem a Jordanem Pothainem. Pod pěti kruhy se mohou představit jen nejlepší dva, ale Pothain se nakonec vzdal účasti a zvolil raději vystoupení na 400 metrů volný způsob.

"Jsem zklamaný, hodně zklamaný. Ale dal jsem do toho všechno, opravdu jsem dneska předvedl maximum. Pro mě už bylo vítězství, že jsem se sem vůbec dostal. Chtěl jsem všem ukázat, že se dokážu poprat se smůlou a umím zabojovat. Zkusil jsem to. I když se to nepovedlo, jsem šťastný, že jsem se o obhajobu titulu pokusil," uvedl majitel dvou zlatých medailí i z mistrovství světa z roku 2013.

Loňský světový šampionát v Rusku Agnel zmeškal kvůli plicní infekci. Silně ho také zasáhla smrt blízké přítelkyně a tréninkové partnerky Camille Muffatové, která v březnu loňského roku zahynula v Argentině při zřícení vrtulníku při natáčení reality show televizní stanice MTV. Jeho vítězný čas z Londýna 1:43,14 zůstává třetím nejlepším v historii za výkony Američana Michaela Phelpse a světového rekordmana Němce Paula Biedermanna.

Kompletní výsledky dnešního programu najdete ZDE.