Druhé místo v jubilejním dvacátém ročníku ankety obsadil obhájce prvenství a devítinásobný vítěz Filip Ospalý. Třetí skončila Radka Vodičková.

Frintová na sebe loni upozornila na olympijských hrách v Londýně, kde 15. příčkou zaznamenala nejlepší umístění české triatlonistky v historii. Na mistrovství Evropy předtím skončila pátá.

"Páté místo na Evropě a patnácté na olympiádě hodnotím vysoko vzhledem ke zdravotním komplikacím. I když samozřejmě vím, že za ideálních podmínek by oba tyto výsledky mohly být ještě lepší," řekla Frintová na dnešním vyhlášení ankety v telefonickém vstupu z Floridy, kde se připravuje na začátek nové sezony.

Své dva triumfy v anketě srovnávat nechtěla. "Ani to nejde, byla jiná situace. Jsem ráda, že odborná veřejnost znovu ocenila moje výsledky, zejména na olympiádě. Jediným přáním je konečně absolvovat celou sezonu zdravá a bez zranění," uvedla Frintová.

Hned tři ocenění získala za rok 2012 Kateřina Erbenová, která uspěla v kategoriích terénní triatlon, zimní triatlon i objev roku.

Anketa Triatlonista roku 2012:

1. Frintová 389 bodů, 2. Ospalý 375, 3. Vodičková (všichni Ekol Brno) 367, 4. Vabroušek (Tri life Zlín) 348, 5. Čelůstka (Labe tri klub HK) 345, 6. Erbenová (Eleven/Rubena) 304, 7. Švarc (Slavia VŠ Plzeň) 272, 8. Krňávek (Ekol Brno) 204, 9. Kubíček (Česká spořitelna/Specialized) 145, 10. Kuříková (Bižuterie Jablonec) 108.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Olympijský triatlon: Ospalý - Frintová.
Ironman: Vabroušek - Candrová (B+H české Budějovice).
Duatlon: Kuchařík (Ekol Brno) - Vodičková.
Terénní triatlon: Kubíček - Erbenová.
Kvadriatlon: Roušavý (Cyklomax HK) - žena nevyhlášena.
Zimní triatlon: Jindra (Eleven/Rubena) - Erbenová.
Objev roku: Erbenová.
Trenér roku: Seidl.
Akce roku: Czechman Pardubice.