Dvojnásobný mistr světa v časovce Martin startoval mezi prvními a jeho čas 36:29 byl dlouho neohrožen. Od zbytku startovního pole dělila německého závodníka minuta, než se vydal na 33 kilometrů dlouhou trať lídr závodu Froome. Třetí muž olympijské časovky v Londýně byl na mezičasech nejrychlejší, ale v závěru zvolnil a nakonec na Martina ztratil dvanáct sekund.

"Dnes jsem závodil především s dalšími jezdci usilujícími o žlutý trikot. Nevýšil jsem svůj náskok, takže jsem velmi šťastný. Klobouk dolů před Tonym Martinem. Ukázal, jaká je třída," poznamenal Froome.

Pro Martina bylo úspěchem už to, že se vůbec udržel v závodě. Po těžkém pádu v první etapě totiž v týmovém autobusu na chvíli ztratil vědomí a kvůli sedřeným pruhům kůže na zádech několik nocí pořádně nespal. "Už je to docela v pohodě. Ještě jsou tam nějaké hlubší odřeniny, které se musejí zahojit, ale už to nebolí jako bezprostředně po tom pádu. Dneska jsem se cítil dobře, bylo to víceméně jako jakákoli jiná časovka," uvedl osmadvacetiletý Němec.

Froomeovi konkurenti v boji o celkový titul Valverde, Contador i Nizozemec Bauke Mollema se však pohybovali až na začátku druhé desítky s více než dvouminutovým mankem na Martina a v boji o žlutý trikot ztratili.

Do této skupiny patřil i Kreuziger, který se časem 38:47 zařadil na 16. příčku. Na lídra své stáje Saxo-Tinkoff Contadora ztratil tři sekundy, takže ho Španěl v celkovém pořadí předstihl. Za českého cyklistu se však propadl Nizozemec Laurens Ten Dam, proto Kreuziger zůstal pátý.

"Jsem celkem spokojen, jel jsem vyrovnaně. Časovka to byla hodně rychlá a nejtěžší byly poslední tři kilometry, kdy foukal silný protivítr. Pocitově to z mé strany bylo dobré a slušně jsme to zvládli i jako tým," uvedl Kreuziger na svých internetových stránkách.

Froomeův výkon ho zaskočil. "Čekali jsme, že na nás něco najede, třeba lehce přes minutu, ale že bude bojovat na téhle trati do poslední chvíle o vítězství s Martinem, to mi moc hlava nebere," podivoval se.

I když lídr jeho stáje Contador už ztrácí bezmála čtyři minuty, tým neskládá zbraně. "Pořád věřím, že v Alpách na něj můžeme něco vymyslet a ještě zabojovat o vítězství. Teď jde o to si v rámci možností orazit do nedělní etapy na Mont Ventoux a v Alpách prostě jeden den zariskujeme," prohlásil Kreuziger.

V podobném duchu mluvil i jeho parťák. "Ještě nikdo Tour de France nevyhrál, ani neprohrál. Je pravda, že Chris Froome je ve skvělé formě a je to výborný vrchař, ale pořád zbývá ještě hodně etap," řekl Contador.
Jako oficiální předjezdec se v časovce představil handicapovaný cyklista Jiří Ježek. Trať zvládl za 43 minut a 11 sekund, což byl lepší čas, než jaký měli poslední tři zdraví závodníci.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 11. etapa:

Avranches - Mont-Saint-Michel (časovka jednotlivců 33 km): 1. T. Martin (Něm./Omega Pharma-Quick-Step) 36:29, 2. Froome (Brit./Sky) -12, 3. De Gendt (Belg./Vacansoleil) -1:01, 4. Porte (Austr./Sky) -1:21, 5. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma-Quick-Step) -1:31, 6. Tuft (Kan./Orica) -1:35, 7. Chavanel (Fr./Omega Pharma-Quick-Step) -1:37, 8. Roy (Fr./FDJ.fr) -1:43, 9. Dumoulin (Niz./Argos) -1:45, 10. Castroviejo (Šp./Movistar) -1:52, …16. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff) -2:18.

Průběžné pořadí: 1. Froome 42:29:24, 2. Valverde (Šp./Movistar) -3:25, 3. Mollema (Niz./Belkin) -3:37, 4. Contador (Šp./Saxo-Tinkoff) -3:54, 5. Kreuziger -3:57, 6. Ten Dam (Niz./Belkin) -4:10, 7. Kwiatkowski -4:44, 8. Quintana (Kol./Movistar) -5:18, 9. Costa (Portug./Movistar) -5:37, 10. Peraud (Fr./AG2R) -5:39.