„Já i hráči jsme příjemně překvapení. Nic však nepřeceňuji, pořád je teprve začátek," krotí euforii kouč Zdeněk Missbach. Deník nabízí pět příčin výborného vstupu do sezony.

DEFENZIVA. Královu Poli to vzadu funguje. Za vše mluví počet obdržených branek. Se 180 balony v jejich síti jsou v této statistice druzí v extralize. „Jde zatím o naši nejdůležitější část hry. Dirigují ji Michal Dostalík s Lukášem Weintrittem, vyčnívá třeba Tomáš Musil. Navíc jim kryje záda skvělý Jirka Bavlnka," povídá Missbach.

TRENÉRSKÁ ZMĚNA. 
K týmu se vrátil známý kouč a mužstvo pod ním šlape. „Trenér Missbach nám sedl a na výsledcích to jde poznat. Dobře se doplňují i s asistentem Ondřejem Ondráčkem," chválí spojka Tomáš Musil duo lodivodů. „Jde vidět, že trenér je pedagog. Působí klidně a hodně komunikuje. Na druhou stranu zápasy prožívá, což se mi líbí," oceňuje pivot Lukáš Weintritt.

VYDAŘENÝ START. Loni si házenkáři připsali první výhru až v sedmém kole. Letos sice na úvod padli, pak se jim však začalo dařit. „V týmu je díky tomu větší pohoda. Minule jsme začátek pokazili a už se to s námi vezlo," vzpomíná Musil.

POSILY ZAPADLY. Do družstva zamířily dvě zkušené spojky s vazbou na Brno Viktor Hastík a Jiří Havlát. Oba zapadli, zvlášť se daří Hastíkovi, který je s 43 zásahy nejlepší střelec týmu. „Jak se teď moderně říká, jde o rozdílového hráče, který táhne útok a své si odehraje i v obraně. Nechci však vyzdvihovat individuality. Naše přednost spočívá v týmovém pojetí a bojovnosti," popisuje Missbach.

LOS. Na dobrém vstupu do soutěže má zásluhu i příhodná skladba soupeřů. Po sobotním duelu v Litovli však na Brňany čeká trio soků, kteří jsou před nimi a teprve v nich se projeví skutečná síla týmu.

Ze statistik
Bilance: 10 bodů, 5. místo v tabulce, skóre 190:180
Nejlepší střelci: Viktor Hastík – 43 gólů (6. v extralize), Jan Hubáček 38 (11.)
Úspěšné zákroky brankařů: Jiří Bavlnka – 125 
(2. místo v extralize)