Pokud jeho svěřenci zaskočí Island, s nímž v listopadu minulého roku prohráli těsně 24:25, a Makedonie zvládne čtvrteční duel proti Ukrajině, bude jasné, že Češi oslaví postup. Naopak cesta Islandu na Euro vede přes výhru s českým výběrem. „Soustředíme se na vlastní výkon a ne na situaci Islandu. Věřím v podporu fanoušků. Mnoha hráčům to dává křídla a pak předvedou i výkon za hranicí svých možností,“ uvědomuje si Kubeš.

Boj o postup
Česká republika – Island

Středa, 18.10, hala ve Vodově ulici, cena vstupenky 200 Kč

Nejlepší střelci:
Jakub Hrstka (Prešov – Slovensko) – 31 gólů v kvalifikaci / 46 za klub
Gudjon Valur Sigurdsson (Rhein-Neckar Löwen – Německo) – 19 / 54

Island zatím v kvalifikaci neoplývá jistotou. V domácím prostředí porazil o jednu branku Českou republiku i Makedonii. Venku překvapivě ztratil duely s Makedonií a Ukrajinou. Seveřané se opět spolehnou na branky Gudjona Valura Sigurdssona.

Levé křídlo německého Rhein-Neckar Löwenu nastřílelo v kvalifikaci devatenáct branek. „Podle našich zpráv je soupeř kompletní a kádr se vůbec neliší od minulých duelů v naší kvalifikaci,“ říká Kubeš.

S kolegou na lavičce Janem Filipem doufají, že na svou formu naváže český střelec Jakub Hrstka. V kvalifikaci dal už 31 gólů. „S Prešovem to byla opět náročná sezona a myslím podařená. Chci za ní ale postupovou tečku,“ dodává pro svazové stránky levé křídlo Hrstka, jenž oslavil s Prešovem slovenský titul a v Lize mistrů mu unikla těsně vyřazovací fáze.

Ilustrační foto.
Házenkáři opět spoléhají na brněnské peklo. V souboji s islandskými vikingy