V týmu UFC jde o vybranou společnost a Procházka se stal na začátku roku teprve čtvrtým českým sportovcem, který se stal její součástí. Přesto zůstává klidný.

„Každý zápas je pro mě nejdůležitější, nerozlišuju je,“ tvrdí. „Vnímáme to jen jako součást cesty, náš sen je titul v polotěžké váze,“ přidává jeden ze dvou trenérů elitního českého zápasníka Martin Karaivanov z Jetsaam Gymu Brno.

Karlos Vémola na besedě s účastníky Olomoucké fotbalové školy
Vémolu štve "stará komunistická strava" a hlásí: Odveta bude!

Jeho svěřence ovšem hned na startu nečeká nic snadného. V kleci bude čelit švýcarskému zápasníkovi Volkanu Oezdemirovi. Ten figuruje v žebříčku polotěžké váhy na sedmém místě. „Musím si dát pozor na jeho velký tlak, který dokáže vyvinout, nenechat se ničím překvapit a hned pokračovat v boji. Chci využít jeho útoky ve svůj prospěch a v klinči i na zemi dominovat,“ hlásí Procházka.

Do duelu nastoupí v neděli kolem půl čtvrté ráno středoevropského času. „Rozhovory a focení mám za sebou. Čeká mě už jen vážení a nedělní boj, jdeme si pro vítězství!“ zakřičel hrozivě.

Tvrdá premiéra

I jako nováček, který přišel mezi nejlepší zápasníky z japonské organizace Rizin, si získává pozornost. Dokonce o něm v červnu při představování letních bitev UFC promluvil i její šéf Dana White.

„Je jedním z nejlepších zápasníků v polotěžké váze mimo UFC, byl šampionem Rizinu. Jsem na něj natěšený, je mu teprve sedmadvacet, přichází k nám téměř na počátku svých nejlepších let a s neuvěřitelnými statistikami. Půjde o hodně tvrdý první zápas. Moc se těším,“ poznamenal pro ESPN MMA.

Zápasník UFC Conor McGregor (vpravo).
Neukázal jsem vše, tvrdil nedávno. Teď legenda oznámila konec. Už potřetí

Procházkův vysněný debut se na jaře odkládal kvůli pandemii koronaviru. Na Yas Islandu v hotelu na závodním okruhu, kde se jezdí Formule 1, nyní bojovníci dodržují přísná opatření. „Nikam se moc nedostaneme. Většinu času trávíme na hotelu. Jdeme ale i na pláž, proběhneme se, takže psychicky to zvládáme,“ ujišťuje Karaivanov.

Jindy by se turnaj s číslem 251 přímo na místě těšil obrovskému zájmu fanoušků. Ti se na krvavé boje tentokrát nedostanou. „Vnímáme to jako výhodu, máme větší volnost. Akce ale dostává velký prostor v místních médiích,“ líčí Karaivanov.