„Výuka na dálku je pro nás nová věc. S dětmi každé odpoledne probíráme učivo, které jim posílají učitelé,“ vypravuje žokejka a dostihová trenérka ve Velké Chuchli.

„Dvanáctiletý syn už toho většinu zvládá sám a s učiteli je ve spojení přes classroom. Má rád matematiku, to pro něj není problém, ale například u českého jazyka je znát absence učitele,“ líčí čtyřiatřicetiletá žena.

Bývalý boxer Lukáš Konečný je také podnikatelem a ústeckým radním.
Boxer Lukáš Konečný se zbavil koronaviru. Popsal, jak mu při nákaze bylo

Na devítiletou dceru prý potřebuje více času. „Každý den se učení věnujeme asi tři hodiny. Děti ho zatím zvládají a jsou mi oporou, jelikož se musím sama učit,“ přiznává Havelková, jež se připravuje na státnice, které by měla absolvovat v květnu.

Při celodenním kontaktu s ratolestmi si uvědomuje, jak vnímala jednotlivé předměty, když byla v jejich věku. „Můj oblíbený předmět byl český jazyk a tělesná výchova. Teď při doučování s dětmi vidím, že jsem toho dost zapomněla z dějepisu. A pořád je můj méně oblíbený předmět také matematika,“ neskrývá.

Havelková má oproti jiným matkám situaci složitější, pracovní doba jí nekončí ve čtyři nebo pět odpoledne. „V současné mimořádné situaci se nic nezměnilo, i když je Chuchle aréna z důvodu karantény uzavřená. Koně nás potřebují za každých okolností,“ zdůrazňuje trenérka. 

Házenkář Jakub Kastner se již s přítelkyní těší na návrat do Čech.
Roušky? Všichni na nás koukají jak na exoty, hlásí z Nizozemska házenkář Kastner

V péči jich má deset. „Takže ošetřování a trénink je celodenní práce,“ upozorňuje.

Její program jí nikdo nezávidí. „Dopoledne probíhá trénink s koňmi, po obědě následuje učení s dětmi a od pěti odpoledne jsem znovu ve stáji u ošetřování a večerního krmení,“ popisuje Havelková.

Do dalších dnů má jedno velké přání. „Doufám, že v tomto složitém období vydržíme hlavně všichni zdraví, abychom zvládali povinnosti, které nyní máme,“ dodává výrazná osobnost českého dostihového sportu.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Cyklista Zdeněk Štybar z týmu Deceuninck-QuickStep vyhrál po sólovém úniku první klasiku letošní cyklistické sezony Omloop Het Nieuwsblad v Belgii
Nejde o cyklistiku. Je to o skutečném životě, ví Štybar