Ani premiéra světového poháru v německém Zevenu nepřinesla zlepšení pro cyklokrosařku s lounskými kořeny Martinu Mikuláškovou. Ta opět nezářila, dojela až pětatřicátá.

Před Zevenem se mělo jet v holandském Kooksijde, jenže cyklokrosaři na písečné duny nakonec vůbec nevyjeli. Kvůli silnému větru byl závod, ve kterém před dvěma lety dokázala Mikulášková dojet ve světovém „kolotoči" šestá, zrušen.

A tak se cyklokrosaři přesunuli do Německa na trať v Zevenu, kde se světový pohár jel poprvé. „Na trati se sice těžko předjíždělo, ale byla krásná, technická a hravá. Postavená typicky belgickým stylem. Vyžadovala neustálé přehazování a zvedání se ze sedla a dynamické nástupy. A v Zevenu to bylo všechno umocněno, že během okruhu museli všichni takové nástupy absolvovat několikrát," popsal pro server cyklokros.cz reprezentační trenér Petr Dlask zdejší okruh. „Přesně takový je současný trend," dodal.

Premiéra v Zevenu

Lounské odchovankyni Mikuláškové se ale ani v Zevenu nedařilo. Startovala ze třetí řady, na startu se ale propadla dál do pole a už v průjezdu prvního kola jezdila až ve čtvrté desítce. Tam se pak pohybovala až do závěru závodu, nakonec dojela pětatřicátá. Havlíková byla devátá, patnáctá projela cílem Nosková. Vyhrála Sanne Cantová z Belgie před Comtonovou z USA.

Jen o tři místa tak Martina Mikulášková vylepšila své umístění ze světového poháru ve Valkenburgu. Nedaří se jí podle představ ani v národním poháru. Naposledy byla ve Slaném třetí, na lepší umístění letos dosud nedosáhla, v minulých sezonách přitom českým závodům vládla. Mikulášková, která v minulých sezonách dokázala být druhá na evropském šampionátu nebo jedenáctá na mistrovství světa, či několikrát dojela v první desítce ve světovém poháru, tak prožívá nepovedený úvod sezony. Sama by si určitě představovala mnohem lepší umístění, další šance bude mít na prosincových závodech světového poháru, na přelomu ledna a února pak zamíří na světový šampionát do Lucemburska.