Roman Kreuziger dojel na 20. místě se ztrátou 31 sekund a stejný odstup má na Henaa na 18. příčce průběžné klasifikace.

Oba Kolumbijci zvládli nejlépe závěr s až jednadvacetiprocentním stoupáním. Nestačil jim ani vyhlášený vrchař a lídr Kreuzigrovy stáje Saxo-Tinkoff Alberto Contador, španělská hvězda dojela sedmá s odstupem deseti sekund.

"Dojezd byl možná ještě o něco těžší, než jsme čekali. Nebyl to úplně náš den, závěr nám až tolik neseděl, ale to není výmluva. Zůstáváme v klidu, zítra je další den a věřím, že zase ukážeme sílu," uvedl český jezdec na svém webu.

Contadora zbrzdil defekt asi 15 km před cílem. "Kluci tam na něj čekali, mně řekli, že mám zůstat vpředu. Chvilku trvalo, než ho dotáhli zpátky. Zhruba pět kiláků před cílem jsme ve čtyřech najeli dopředu, abychom omezili nástupy ostatních, ale moc se to nepovedlo," přiznal Kreuziger.

Z vlastního výkonu neměl tak dobrý pocit jako v úvodních dvou dnech. "Dneska to nebylo nic moc. Ale pořád platí, že bych na tomhle závodě rád bodoval. Věřím, že to s každým dnem bude lepší," dodal.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 3. etapa (164 km):

1. Henao 3:54:22, 2. Betancur (oba Kol.) stejný čas, 3. Caruso (It.) -5, 4. Quintana (Kol.) -8, 5. Ulissi (It.), 6. Porte (Austr.) oba -10, …20. Kreuziger (ČR) -31.

Průběžné pořadí: 1. Henao 12:24:26, 2. Quintana -8, 3. Porte, 4. Contador (Šp.), 5. Caruso, 6. Špilak (Slovin.) všichni -10, …18. Kreuziger -31.