„O pořadatelství jsme se přihlásili během sezony. Měli jsme dobré reference z pořádání mistrovství republiky do 21 let. Odvedli jsme zde výbornou organizační práci, oba turnaje byly hodnoceny velice kladně. Takže nám bylo přiřčeno letošní seniorské mistrovství republiky. Je to zase zviditelnění hranického regionu, jsme rádi, že se to povedlo,“ pochvaluje si předseda pořádajícího oddílu Judo Železo Hranice Marek Nádvorník.

Sváteční den, sváteční akce a sváteční hosté. Na šampionátu se představí také čeští olympionici v čele se zlatým Lukášem Krpálkem, nedávno podesáté zvoleným judistou roku. Ten však závodit nebude.

„Lukáš už trénuje, ale na republice se rvát nebude. Nicméně bude přítomen, stejně jako všichni reprezentanti, olympionici i nejlepší trenéři,“ prozradil Nádvorník.

Ilustrační foto
Ženu na přechodu v Hranicích těžce zranilo auto. Oba měli zelenou


Kvůli zranění se v Hranicích nebude rvát ani současná česká dvojka Pavel Petřikov, pátý muž posledního mistrovství světa. V hale však taktéž nebude chybět.

Na závodním tatami uvidíme jinak kompletní českou judistickou špičku v čele s olomouckým odchovancem a mistrem Evropy do 23 let z roku 2015 Davidem Klammertem. V roli trenéra se pak představí česká legenda Jaroslav Ježek.

Zraněný judista Lukáš Krpálek během autogramiády v Hranicích
To je smůla! Judista Krpálek se v Hranicích zranil a nejspíš přijde o MS

Adepty na medaili mají i Hranice

Svá želízka v ohni bude mít i domácí oddíl Judo Železo.

„V nejnižší váhové kategorii do 60 kilogramů máme dva adepty na medaili – Tomáše Berana a Davida Šatánka. Bohužel se nám zranil Robert Trojnar. Bavit se můžeme ještě o Šimonu Skurkovi (do 81 kg) nebo Veronice Sigmundové (do 78 kg), která by měla taky určitě být na bedně,“ upřesnil Marek Nádvorník.

Páteční program mistrovství republiky odstartuje v 8 hodin vážením závodníků. Od 9 hodin se začne losovat a účastníci šampionátu se budou asi hodinu rozcvičovat.

Slavnostní zahájení akce je na programu v 10 hodin. Chybět nebude státní hymna v podání Pavly Barákové (zpěv) a Aleny Jestřebské (hoboj).

Fanoušci se mohou těšit také na autogramiádu olympioniků, která začne v 11 hodin.

Fotbalisté Ústí (v červeném) v derby proti SK Hranice (2:0)
Parádní bitvu o Hranice sledovalo osm set lidí. Víc než má Ústí obyvatel