Úřadující světový šampion Krpálek je při absenci Gruzínce Gurama Tušišviliho nejvýše nasazeným judistou v turnaji. Druhý muž světového pořadí se může před Tušišviliho dostat. "Je pro mě veliká motivace být možná první, kdo byl světová jednička ve dvou vahách. Proto jsme také turnaj zvolili, jinak bych pokračoval dál v přípravě na další rok," uvedl v tiskové zprávě Krpálek, který už byl světovou jedničkou v kategorii do 100 kilogramů.

Lukáš Krpálek
Krpálek se chystá na náročný rok. A už se brutálně těším, říká olympijský vítěz

Z turnajů Masters má zatím stříbro a bronz. Podnik v Číně vynechává vedle Tušišviliho také desetinásobný mistr světa Teddy Riner z Francie.

Šance pro Klammerta s Pulkrábkem

Pro další dva české zástupce je elitní turnaj šancí na vylepšení postavení v olympijském žebříčku, klíčovém pro účast na hrách v Tokiu. Jen za start v Číně totiž dostanou 200 bodů. Oba jsou průběžně na postupových pozicích, pořadí se ale bude uzavírat až 30. května.

Klammert loni na Masters zaujal pátým místem a výhrou nad Japoncem Kentou Nagasawou. Držitele bronzu z mistrovství světa mu přidělil los kategorie do 90 kilogramů na úvod turnaje i letos. Debut na Masters čeká Pulkrábka v nejnižší mužské váhové kategorii do 60 kilogramů.

Lukáš Krpálek
Krpálek má z grandslamu v Brazílii bronz, prohrál jen s Rinerem