Český judista číslo jedna rád do stejné haly zavítal i v pátek 17. listopadu. Stejně jako kompletní tuzemská špička nechyběl na mistrovství republiky mužů a žen. I když bojovat ještě nemohl.

„Nějak moc neřeším, že se mi to stalo právě tady. Že bych sem třeba už nikdy nejel, to určitě ne. Já doufám, že teď už je to zranění v pořádku a budu zase moct vstoupit do závodění,“ usmíval se čerstvý šestadvacátník.

Narozeniny oslavil Lukáš Krpálek o dva dny dříve 15. listopadu. O nic velkého se ale nejspíš nejednalo, bronzový medailista z mistrovství Evropy v těžké váze z dubna tohoto roku už je totiž zpátky v plném tréninkovém procesu.

„Před měsícem jsem začal naplno trénovat. Věřím, že ta noha vydrží ten nápor, který teď zase přijde, a zranění se neprojeví v budoucnu,“ přeje si Krpálek.

Mistrovství republiky v judu v Hranicích
Svátek juda v Hranicích ovládli Klammert a Horák. Krpálek rozdával autogramy

Na mistrovství republiky v Hranicích nezávodil, před sebou má totiž přeci jen důležitější mezinárodní akce. „Už v příštím týdnu mě čekají první závody mistrovství Evropy klubů za jeden turecký tým. Následně pak odlet do Japonska, kde se uskuteční hlavní část mé přípravy a start na Grand Slamu v Tokiu,“ prozradil mistr světa z roku 2014.

Tak či tak byl na českém šampionátu pro fanoušky a fanynky lákadlem číslo jedna. Asi nejvíce byly jeho přítomností okouzleny davy dětí včetně judistické mládeže, která má v Hranicích silné zastoupení. „Jsem tady hlavně z tohoto důvodu,“ pousmál se vzor asi každého malého judisty v českých končinách.

Také Lukáš Krpálek má ovšem za sebou starty na mistrovství republiky. Titulů posbíral celkem dvanáct, ten poslední v roce 2013 v Teplicích.

„Jsem hrozně rád, že můžu vidět, kam se mistrovství republiky posouvá. Je to organizačně super, vypadá to tady hezky, je fajn být u toho. Můžu vše jen pochválit,“ řekl závěrem Lukáš Krpálek.

David Klammert
Judista David Klammert: Olympiáda je sen, za kterým si půjdu