„V této chvíli jsem super šťastný. O vítězství jsem musel svést tuhou bitvu. Motorku se nám povedlo nastavit až v závěru velké ceny. Dosáhnout na vítězství takovým způsobem je vždycky něco úžasného. Hned po projetí cíle jsem věděl, že jsem vyhrál,“ radoval se Švéd, který navázal na pražský triumf svého krajana Tonyho Rickardssona z roku 2005.

Sám skončil před devíti lety druhý, když ho tenkrát o vítězství připravil Rus Emil Sajfutdinov. Ten byl tentokrát ve finále třetí. „Pokaždé je důležité myslet jen na aktuální jízdu a nezabývat se tím, co vás potkalo předtím,“ pokračoval dvaatřicetiletý Seveřan, který se ujal vedení ve světovém šampionátu.

Vašek Milík na ploché dráze.
Markéta je připravená. Vystoupí Milík na pódium?

„Je to paráda, že jsem se vyhoupl do čela, ale máme před sebou ještě osm velkých cen. Musím se v každém závodě snažit o co nejlepší výsledek, abych na konci seriálu stál co nejvýš,“ dodal rodák z Örebro.

Po loňském senzačním třetím místě měl tentokrát Václav Milík na Markétě k radosti daleko. Pardubický plošinář vyhrál jen jednu jízdu, ve dvou naopak vyšel bodově naprázdno. Z dalších dvou startů vydoloval jen tři body, a to bylo málo. Na postup by mu jich stačilo sedm.

Václav Milík.
Jezdím s větším klidem, závody se bavím. Odpadl stres, říká plochodrážník Milík

„Že mi chyběl bod, tak s tím nic nenadělám. Kámen úrazu byl v tom, že mi na tvrdé pražské dráze nejdou starty a nenašli jsme ideální nastavení motorky,“ litoval. „Víc ale nemá cenu tenhle závod rozebírat. Takhle prostě skončil a zítra jedu zase někde jinde. Takový plochodrážní život,“ dodal pětadvacetiletý závodník.

Výsledky Grand Prix České republiky, 2. závodu MS na ploché dráze v Praze

Finále: 1. Lindgren (Švéd.), 2. Dudek (Pol.), 3. Sajfutdinov (Rus.), 4. Woffinden (Brit.), 5. Janowski (Pol.), 6. Doyle (Austr.), 7. Pedersen (Dán.), 8. Laguta (Rus.), 9. Žagar (Slovin.), 10. Hacock (USA), 11. Milík (ČR).

Průběžné pořadí šampionátu (po 2 z 10 závodů): 1. Lindgern 32, 2. Woffinden 31, 3. Dudek 24, … 16. Milík 6.