„Cítím se tento rok uvolněněji, neřeším tolik nových věcí kolem sebe, soustředím se jen na hru,“ říká Satoranský. Na postu rozehrávače je ve Washingtonu těžká konkurence, ale trenér Scott Brooks chce pohyblivého Čecha víc využívat na křídle. „Myslím, že bych se mohl víc objevovat na hřišti. Na jakém postu, to je pro mě záhada,“ usmívá se.

Hon na Golden State

Washington v čele s Johnem Wallem má patřit k elitě Východní konference a černým koňům soutěže, hlavní favority ale musíme hledat jinde. Nejvíc se pochopitelně věří úřadujícím šampionům z Golden State. Nabitý tým zůstal pohromadě a chce dál válcovat soupeře.

„Jsme ještě silnější. Cítím to sám na sobě. Každý rok, co jsem v NBA, jsem se naučil něco nového. Teď z těch zkušeností těžím. Nevím, kde mám svůj strop, ale myslím, že momentálně jsem na tom nejlépe, co jsem kdy byl,“ prohlásil Stephen Curry, který dovedl Warriors v posledních třech letech třikrát do finále. Curry a spol. v nich dvakrát porazili Cleveland, jednou s ním padli.

Tomáš Satoranský z Washingtonu.
Klíčový druhý rok za mořem. Basketbalista Satoranský věří v průlom

Konkurenti? Hlavně posílená Oklahoma, ambiciózní Houston a už zmíněný Cleveland se stále skvělým LeBronem Jamesem (který se kvapně blíží k magické metě 30 tisíc bodů). Hodně se čeká od Minnesoty (od roku 2004 nebyla v play-off, přes léto ale zbrojila) a Toronta. Je tu i stabilní San Antonio.

Ofenzivní smršť

O velké příběhy letos určitě nebude nouze. Hvězdy přes léto v hojném počtu měnily dresy a bude napínavé sledovat, jak si Kyrie Irving či Carmelo Anthony povedou v nových mužstvech.

Pokračovat bude i trend čím dál ofenzivnějšího basketbalu. Ještě v sezoně 2014/15 měla plná polovina týmů NBA průměr pod 100 inkasovaných bodů na zápas. V minulé sezoně už to byly jen dva celky, San Antonio a Utah. Tak si držte klobouky, zábava začíná.

Donald Trump
Trump se vulgárně opřel do slavných sportovců. Hvězdy se bouří